جستاری بر مفاهیم فرم کالبدی؛ رهیافتی کارآمد در نحوه استفاده از آن ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی، هنر و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEAE01_337
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عطایی نجف آبادی

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی نجف آباد، اصفهان، ایران

احسان پسرک لو

کارشناس ارشد شهرسازی، شهرداری مینودشت، گلستان، ایران

چکیده

این مقاله با استفاده از شیوه توصیفی تحلیلی در ابتدا به دنبال شناخت و معرفی جایگاه فرم کالبدی و اهمیت آن در تعاریف طراحی شهری از دیدگاه اندیشمندان حوزه شهرسازی می باشد و نشان می دهداین مساله یکی از دغدغه های اصلی پژوهشگران در جهت نیل به سازمان بخشی به عرصه عمومی شهر، خلق فضاهای شهری مطلوب و حفظ کیفیت محیطی را شامل می شود و مسلما کاربرد زیاد این واژه و مفاهیم مرتبط با آن را در این حوزه به همراه خواهد داشت . بدین منظور اولین گام در این مسیر بررسی دقیق این مفاهیم و تبیین آن ها به منظور استفاده صحیح و بجا در مطالعات این حوزه و کمک به محققین در به کارگیری آگاهانه از آنها می باشد که از این حیث می توان این تحقیق را جزء پژوهش های کاربردی دانست که شیوه تحقیق، مرور متون و منابع به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات در بستر مطالعات کتابخانه ای است و همچنین از روش تحقیق موردی و شیوه های تحقیق اسناد تصویری، مشاهده و مصاحبه سود جسته است. لذا در قسمت اول این پژوهش به تدقیق مفاهیم فرمالیسم، فرم، کالبد، شکل و تفاوت آن ها پرداخته و سپس در قسمت یافته ها چگونگی و نحوه به کارگیری این مفاهیم از ابعاد کاربردی مختلف و معانی برگرفته از آن ها از دیدگاه های مختلف مورد واکاوی قرار می گیرد. در قسمت نتیجه گیری جایگاه فرم شهر و تعاریف تک واژه ای و واژه های ترکیبی حوزه شهرسازی و معماری در ادبیات فارسی و انگیسی به همراه مقیاس، سطح فراگیری، انسان یا طبیعت ساخت بودن آن در قالب جداولی به رشته تحریر در آمده است و در نهایت پیشنهادات تکمیلی این مبحث از نظر خواهد گذشت.

کلیدواژه ها

فرم کالبدی، مفاهیم، حوزه شهرسازی و معماری، ادبیات فارسی و انگلیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.