بررسی و مشخصهیابی تاثیر کائولن اصلاح شده با ترومبین بر بهبود خون ایستایی درخونریزیهای شدید

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی، هنر و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEAE01_319
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین کامیار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی دانشکده بهداشت، گروه مهندسی پزشکی، گرایش بالینی، تهران، ایران

مریم چنانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده مهندسی پزشکی، گرایش بیومتریال، تهران، ایران

چکیده

شایعترین علت مرگ تروما و خونریزیهای کنترل نشده ناشی از آن است. هموستاز سریع به عنوان یک استراتژی ضروری است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد بر کاهش خونریزی موثر است، اما در سالهای اخیر موادی که به عنوان زخمپوش یا زخمبند استفاده شدهاند مانند مواد زئولیتی، نکروز و چسبندگی بافت را به عنوان اثرات جانبی از خود نشان دادهاند. این تحقیق بر پایه طراحی و مشخصهیابی زخمپوشی جدید با خواصی ویژه و منحصر بفرد در ایجاد هموستاز سریع بدون واکنشهای نامطلوب است، که علاوه بر آنکه مشکلات زخمپوشهای حاضر را بر طرف میکند، باعث هموستاز سریعتر و در نتیجه کاهش چشمگیر زمان خونریزی و همچون واکنشهای حرارتزا، میگردد. در این مطالعه ترومبین روی کائولن با روش اصلاح سطح قرار گرفت و بعد از آن هیبرید حاصل با استفاده از تستهای PT ، PTT ، انعقاد پلاسما، چسبندگی پلاکتها و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار داده شد. همان گونه که انتظار میرفت با حضور کائولن، جذب آب بالایی از خون داشته و این امر باعث افزایش سرعت لختهزایی شد و از سوی دیگر با توجه به آنکه حضور ترومبین کلیدیترین امر در چسبندگی پلاکتها است، با افزایش ترومبین بر سطح کائولن اصلاح شده، میزان تجمع پلاکتی افزایش یافته، که در عکسهای SEM موید این ادعا است. در نهایت نمونهای که %03 از سطح آن حاوی ترومبین بود، توانست علاوه بر آنکه خواص جذب آب و جذب خون عالی را بروز دهد، % زمان هموستاز را کاهش داده و توام با بهینه میزان تجمع پلاکتها باشد. زخمپوش کائولن اصلاح شده با 03 ترومبین میتواند به عنوان یک زخمپوش منحصر بفرد تحت مطالعات invivo قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کائولن ، ترومبین ، چسبندگی پلاکت ، جذب خون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.