بررسی ریسک اجرای پروژه های برون مرزی، برای پیمانکاران ایرانی در کشور عراق
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
- کد COI اختصاصی: NCCPP02_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1631
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیئت علمی گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
توجه به صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج از مرزهای کشور در سند چشمانداز 4141 و رونق فرصتهای کسب و کار در کشورهای همجوار به ویژه در سالهای اخیر، موجب حضور روز افزون شرکتهای ایرانی در بازار کسب و کار این کشورها شده است. در این مقاله با توجه به ریسکهای خاص پروژههای برون مرزی و مسائل اجرای پروژه در کشورهای همجواری چون عراق که مقصد بخش عمدهای از صدور خدمات فنی و مهندسی شرکتهای پروژه محور ایرانی می باشد، با بهرهگیری از آرای نخبگان و متخصصان مدیریت ریسک و تجربیات شرکتهای فعال در پروژههای برون مرزی به مباحثی چون شناسایی، ارزیابی و پاسخگویی به ریسکهای مربوط به این پروژهها در مرحله اجرا پرداخته شده است. به منظور شناسایی این ریسک ها ابتدا ریسکها با توجه به منشاء ریسک به پنج دسته سیاسی، فرهنگی، ارتباطی، منابع میزبان و حقوقی/قراردادی تقسیم شدند. در ادامه با استفاده از نظرات خبرگان بیست و یک ریسک عمده در این پروژه ها شناسایی و اثرات آنها ارزیابی گردید. همچنین پاسخ های مناسب به هر ریسک مشخص گردید. با تحلیل نتایج پژوهش مشخص گردید مسائل سیاسی عمدهترین منشاء ایجاد ریسک در مرحله اجرای پروژههای ساخت وسازی است که پیمانکاران ایرانی در عراق در آنها شاغل هستندکلیدواژه ها
ریسک، مدیریت ریسک پروژه، پروژه های بین المللی، ساخت و ساز بین المللی، پروژه های پیمانکاریمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.