پروژه های مناسب برای اجرا به روشBOT
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
- کد COI اختصاصی: NCCPP02_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1223
نویسندگان
استاد و مدیر گروه معماری دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
امروزه با ظهور شیوه های مختلف اجرای پروژه انتخاب مناسب ترین روش اجرای یک پروژه از مهم ترین نکات موفقیت آن محسوب می شود. هر پروژه بر حسب نوع خود نیازمند شیوه های متنوع تامین کالا و تجهیزات و طراحی و ساخت می باشد. بنابراین شناخت انواع روشهای اجرای پروژه و نقاط قوت و ضعفشان و شناسایی پروژه های متناسب با آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. قراردادهای واگذاری امتیاز یکی ازمعمول ترین روشهای سرمایه گذاری بخش خصوصی است که در آن، هزینه ساخت و بهره برداری از پروژه توسط بخش خصوصی تامین و هزینه سرمایه آن از طریق درآمد های حاصل از پروژه در دوره معینی که دوره امتیاز نامیده می شود، بازگشت داده میشود. در این راستا در مقالهی حاضر سعی شده است تا ضمن شناسایی کامل روش BOT )ساخت، بهره وری، انتقال( پروژه های متناسب با این روش معرفی شوند. روش تحقیق از نوع تحلیلی توصیفی و ابزار تحقیق جمع - آوری اطلاعات کتابخانه ای است. با توجه به مطالعات انجام شده و پس از شناخت فواید و معایب و ریسک های این نوع قراردادها این نتیجه حاصل شد که قراردادهای bot برای پروژه های دولتی زیربنایی و سودآور مناسبند در صورتی که ریسک های آن هم برای سرمایه گذار و هم برای سرمایه پذیر شناسایی شده و به حداقل برسند که این مهم نیازمند شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ثابت و آرام میباشدکلیدواژه ها
روش های اجرای پروژه، BOT ، ساخت بهره برداری انتقال، مدیریت ریسک، قراردادهای عمرانیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.