بررسی علل و مشکلات مهندسی عمران در شهرداری ها و ارائه راهکار رفع آنها با نگاه موردی به شهرداری دورود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCCPP02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مهدی کماسی

دکتری سازه های هیدرولیکی استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

سهراب لک

کارشناس ارشد مهندسی عمران_سازه مدرس دانشکده فنی پسران دورود

چکیده

امروزه بخش عمده ای ازسرمایه یک کشوربه پروژه های عمرانی وزیربنایی آن بستگی داردواین می تواند برعوامل رشدواقتصادهرجامعه تاثیرگذارباشد . شهرداریهابعنوان یک نهادغیرانتفاعی مسئولیت ارائه خدمات شهری را به عموم دارند که مهمترین بخش این فعالیتها در حوزه وچهارچوب پروژههای عمرانی است . اجرای روکش آسفالت،ایجادبوستان وفضای سبز شهری،احداث ابنیه های شهری وایجاد معابرو خیابان و .... که عموماً با هزینه های متفاوت و بعضاً زیادی اجرا میگردند.اما متاسفانه بازدهی نامناسب وراندمان پایین این پروژهها در برخی موارد بسیار چشمگیر می باشد وگاهاً شهرداریها در دوره های 4 ساله مرتباً درحال دوباره کاری پروژههای اخیر خود می باشد پس معضلات و مشکلات پروژهای عمرانی در شهرداریها میتواند بطور مستقیم و غیرمستقیم بر عمران و آبادانی شهر تأثیر نامطلوب گذاشته و بر سایر حوزهای دیگرنظیر: اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی و ... اثرسوءبگذارد. در این مقاله ابتدا عوامل موثر در عملکرد ضعیف پروژ ه های عمرانی شهر که باعث افزایش هزینه و زمان و کاهش کیفیت ساخت این پروژ ه ها می شود مورد شناسایی قرار گرفته است . برای این امر از مقالات و مطالعات گذشته و همچنین مصاحبه با افراد متخصص و پرکردن فرم های نظرسنجی توسط آنها بهره برده شده است . پس از شناسایی عوامل موثر در عملکرد ضعیف ساخت پروژه های عمرانی شهرداری ها،تأثیرگذاری تدوین نظام فنی و اجرایی شهرداری ها در رفع این عوامل و مشکلات در پروژه های کلان شهری مورد بررسی قرار گرفته است و در نهایت جهت بهبود استانداردها، ضوابط و مقررات نظام فنی و اجرایی ، درپیاده سازی نظام فنی و اجرایی برای رفع مشکلات پروژه های عمران شهری و همچنین نظام های مورد نیاز که تاکنون تدوین نشده اند پیشنهاداتی ارایه شده است . همچنین مشکلات متعدد و معضلات در عمران شهرداری ها شناسایی شده اند و با توجه به اثر مستقیم کیفیت پروژه ها بر هزینه مدت زمان بهره برداری از پروژه، میزان تأثیر هریک از پارامترهای مدیریتی عمران شهرداری ها بر اهداف زمانی، مالی و کیفی پروژه، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند تا بتوان راهکارهای مناسبی را جهت تقلیل یا حذف این عوامل ارائه نمود.

کلیدواژه ها

نظام فنی اجرایی,خدمات شهری,ترافیک,مهندسی ارزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.