مدیریت بحران بافت مرکزی شهر بجنورد در هنگام زلزله و راهکارهای پیشنهادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCCPP02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهداد عفتی فرید

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

علی طیبی دراز کلا

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

چکیده

مؤلفه های زمین لرزه، برنامه ریزی و مدیریت بحران های شهری در جوامع مدرن امروزی با یکدیگر ارتباط تنگاتنگ دارند .یکی ازنواحی که در صورت وقوع بلایا به خصوص زلزله، آسیبهای جدی را متحمل می شود، نواحی شهری میباشد که این خود ضرورت اجرای برنامه بحران را روشن می سازد. در مناطق شهری، اثرات زیانبار معمول در اثر وقوع سوانح طبیعی شامل تلفیقی ازویرانهای کالبدی و اختلال عملکرد عناصر شهری است انهدام سازه ها و ساختمانهای مسکون ، شبکه راهها و دسترسی ها مثال تلفن برق لوله کشی آب و گاز و... از آن جمله هستند. غیر از آسیبهای مستقیم ناش از ویران تاسیسات و ابنیه، خسارت حوادث جانبی را نیز باید مدنظر داشت .حوادث انسانی به عنوان یکی دیگر از ابعاد بحران است که این تلفات به خصوص در مناطق که از جمعیت زیاد برخوردارند و دارای بافت فشرده ای می باشند، بیشتر می گردد. در این پژوهش تلاش شده تا به نقش مدیریت بحران در کاهش آسیب های ناش از زمین لرزه در شهر زلزله خیز بجنورد پرداخته شود. این پژوهش از دیدگاه مدیریت و به صورت کاربردی با در نظر گرفتن مسائل شهر واطلاعات و محدودیت های موجود انجام گرفته و قدمهای نخستین در جهت هر چه کاربردی تر شدن مبحث مدیریت بحران در فرهنگ برنامه ریزی شهری است

کلیدواژه ها

زلزله،مدیریت بحران،برنامه ریزی شهری،آسیب پذیری،شهر بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.