ارزیابی راهبردهای تبیین ارتقای فرهنگ اجتماعی فضایشهر با رویکردارتباط غیرکلامی (مطالعه موردی:خیابان مدرس کرمانشاه)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_441
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 782
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معماری
استادیار گروه معماری دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
فضای شهری علاوه بر عناصر کالبدی؛ شامل پیامها، معانی و رمزهایی است که مردم براساس نقشها، توقعات، انگیزهها و دیگرعوامل آن را رمزگشایی و درک مینمایند. ابهام در این ادراک، سبب ایجاد بحران هویت فرهنگی و کاهش ارتباطات اجتماعی در فضای شهری میگردد. پژوهش حاضر با هدف تبیین چگونگی ارتقای فرهنگ اجتماعی شهر با رویکرد ارتباط غیرکلامی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه را کارشناسان و مردم، تشکیل داده؛ که بر این اساس جهت پاسخگویی به سؤالات پرسشنامه نمونه گیریدر بین مردم عادی با روش تصادفی ساده و بین کارشناسان ابتدا با روش تصادفی و سپس خوشهای صورت گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها با توجه به نتایج فرآیندSWOT از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و نرمافزارEXPERT CHOICE استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که آنچه محیط کالبدی را به عنوان بستر ارتباطی غیرکلامی بیان میکند؛ در اصل نمادها و سمبلهای محیطی مشترک اجتماعی از یکطرف و از طرف دیگر قابلیت محیطی در تأمین و گسترش این بعد از نیازهای انسانی است. در همین راستا مؤلفههایی از جمله؛ مفهوم گذار، دید و منظر، و نقشه شناختی؛ ارتقای فرهنگ اجتماعی شهر را در چارچوب ارتباط غیرکلامی موجب میشوند. جهت دستیابی علمی و عملی به مؤلفههای مورد نظر در طراحی فضای شهری، استفاده از شاخصهایی مانند؛ سلسله مراتب، انسانمداری، پرسپکتیوهای طبیعی و مصنوعی، سرعت پیاده و سواره و جهتیابی شهروندان، مورد نظر استکلیدواژه ها
فرهنگ اجتماعی، فضای شهری، ارتباط غیرکلامی، خیابان مدرس کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.