جستاری در گرایشهای نظری معماری ایرانی- اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده معارفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، گروه معماری، سنندج، ایران،

محمدآزاد احمدی

هیات علمی آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران

چکیده

اصولاً ما برای درک و تجزیه و تحلیل پدیدههایی که در اکثر قریب به اتفاق حوزههایی که به انسان و فعالیتهای وی خصوصاً حوزه هنر مربوط میشود نیاز به مبانی نظری و نظریهپردازی داریم. چرا که تولیدات انسان همیشه بر مبنای تفکر و جهانبینی خاص خود شکل میگیرند. معماری نیز از جمله حوزههایی است که به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار دارد. از این رهگذر این نوشتار بر آن است تا با هدف قراردادن موضوع نظریهپردازی حوزه معماری در ایران به بررسی انواع گرایشهای نظری معماری ایرانی-اسلامی و دستهبندی آنها بپردازد. بر این اساس در این پژوهش، ابتدا با ارائه یک مقدمه به بیان مساله پرداخته و سپس روش پژوهش معرفی میگردد. در ادامه به دستهبندی نظریهپردازی در معماری ایرانی-اسلامی و تحلیل آنها پرداخته میشود. در انتها بر اساس بررسیها و تحلیلهای صورت گرفته، بحث و نتیجهگیری میشود که در آن شبهپارادوکسی در میان برخی نظریات موجود با خواسته نهایی نظریهپردازان وجود دارد که اهتمام در حل آن میتواند گرهگشای برخی مشکلات فراراه نظریهپردازی و به تبع آن آثار معماری در ایران باشد.

کلیدواژه ها

گرایشهای نظری، معماری ایرانی-اسلامی، شبه پارادوکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.