بررسی بام ها و دیوار های سبز برای ارتقاع پایدار شهری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_277
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
دانشجو ارشد معماری. دانشگاه عجب شیر
چکیده
با توسعه شهرها و پرجمعیت شدن آنها، ساختمانهای بلند مرتبه ای ساخته شده است و این در حالی است که با کمبود زمین مواجه بوده و جریان هوا کاهش و دمای هوا تا حد زیادی افزایش یافته است لذا آلودگی هوا تبدیل به معزل جدی و تهدید خطرسازی شده است، چرا که اثرات سوء بر سلامتی انسان ها و در کل جنبه های زیست محیطی شهری ایجاد نموده است. برای کاهش دمای هوا روش های مختلفی توسعه یافته است. یکی از روش های معمول استفاده از سیستم بام سبز می باشد که علاوه بر جنبه های زیبایی شناسی شهریریال راهکاری در پایداری و ارتقاء کیفیت زیست محیطی شهری می باشد. متاسفانه در ایران بدلیل عدم شناخت مردم و بی توجهی مسئولان مهجور مانده است. هدف از این مقاله توجه به این راهکار بعنوان یکی از بزرگترین تحولات مثبت زیست محیطی در شهرها و توصیه راه حل هایی برایارتقاء توسعه آن می باشد. سوال تحقیق این است که توسط چه راهکارهایی می توان به ارتقاء سیستم بام سبز کمک نمود؟ این مقاله به بررسی استفاده از سیستم بام و دیوارهای سبز در نمونه های موردی جهانی می پردازد. تحقیق مورد نظر از نوع کیفی و روش تحقیق از نوع توصیفی می باشد که به صورت تحلیلی – تفسیری به بیان امتیازات این نوع سیستم جدید با توجه به نمونه های موردی مطرح جهانی می پردازد. در این تحقیق امتیازات بام سبز مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج تحقیق نشان می دهد که استفاده از این سیستم می تواند منجربه صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش انتقال حرارتی در طول سال، ارتقاء زیبایی بصری، بهبود کیفیت زیست محیطی شهری و نهایتا سلامتی شهری و ارتقا پایداری را گرددکلیدواژه ها
توسعه پایدار، بام سبز، دیوار سبز، صرفه جویی در انرژیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.