بررسی تحولات میل و مناره در معماری ایرانی – اسلامی ( سبک رازی )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر افسری

دانشجوی کارشناسی ارشد واحد علوم و تحقیقات تبریز

محمد فخاری

دانشجوی کارشناسی ارشد واحد علوم و تحقیقات تبریز

یاسمین دوزدوزانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر

چکیده

منارهها از جمله بناهایی هستند که از دیرباز در ایران وجود داشتهاند و در ادوار مختلف کارکردهای متفاوتی داشتهاند.وجود میل و مناره بر سر راه کاروانیان، نشان از وجود آبادانی بوده است. پس از اسلام نیز وجود مناره بیانگر وجود مسجد بوده است. با گذر زمان و پیشرفت فنون ساخت، شیوهی ساخت و معماری آنها نیز به تکامل رسیده است. ساخت میل و مناره از قرن دوم هجری به بعد دوباره رونق میگیرد و در دورهی سلجوقی به اوج تکامل خود میرسد. در این پژوهش منارههایی که در بازهی زمانی مربوط به سبک رازی ساخته شدهاند بررسی میشوند. روش تحقیق در این پژوهش بهصورت استفاده از منابع کتابخانهای بوده است و سپس میلها و منارههای مورد مطالعه در جدولی قرار داده شدهاند و به روش تحلیلی ، از لحاظ عملکرد، ابعاد و اندازه، شکل و تزئینات و .... مورد مقایسه قرار گرفتهاند. در نهایت هدف از ساخت میلها و منارهها، شباهتها و تفاوتهای منارهها در سبک رازی عنوان میشود؛ تا بتوان از این رهیافت، در طراحی و ساخت بناهای امروزی نظیر منارهی مساجد و نشانههای شهری استفاده نمود

کلیدواژه ها

میل، مناره، سبک رازی، معماری ایرانی، معماری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.