باز آفرینی مولفه های زیبا شناسانه با الگو برداری از معماری زندیه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رها رزمجوی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه معماری،واحد شیراز،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز،ایران

طاهره نصر

دکترای تخصصی شهرسازی, استادیار،گروه معماری،واحد شیراز،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز, ایران

چکیده

زیبایی جاذبه ای است ازلی که هنر ، پل ارتباط بین آن و انسان است . درک زیبایی موهبتی است الهی و پایگاهی ذهنی که به عینیت می انجامد و هنر بدون آن کالبدی بی روح و خالی از جاذبه است . انسان از زمانی که به معماری مبادرت ورزیده ، به نیازهای روحی و باطنی و حس زیبایی شناسی نیز توجه داشته است . نخستین نمونه سکونتی ، برقراری چنین نسبتی را نشان میدهد . در تحلیل اثر معماری بدیعی که در زمره آثار ارزشمند قرار گرفته است ، بی گمان مفهوم و موجودیتی به نام زیبایی نیز در کل و جز پیکره آن وجود دارد . هماهنگی و تعادل بین بی پیرایگی و زیبایی ، با مشاهده یک اثر معماری و با در نظر گرفتن اصول و مبانی نظری مانند بهره وری ، کاربری ، دوام انتخاب مصالح ، هندسه موزون و ساختار پایدار مشخص می گردد که پدیده ای به نام زیبایی در آن نهفته است . .دوران زندیه جز دوران های کمال و شکوفایی معماری ایرانی است که باعث بوجود آمدن بناهایی شده است که در رقابت با معماری امروز (معاصر )هستند بناهایی که تا به امروز ماندگار شده اند و باعث ایجاد خاطره در ذهن افراد و حس مکان شدند وهویت و دارای محتوا و معنای باطنی هستند. .با توجه به اینکه این بناها دارای زیبایی و مولفه های زیباشناسانه هستند و دارای هویت و ارزش هستند .در این مقاله سعی می شود با بررسی و استخراج این مولفه های زیباشناسانه و الگوبرداری از این مولفه ها در معماری دوران زندیه به یک معماری با معیارهای زیباشناسانه دست یافت. روش تحقیق این مقاله اسنادی و کتابخانه ای است

کلیدواژه ها

زیبایی ، زیبایی شناسی ، معماری زندیه،احساس زیبایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.