بررسی اصل تقارن در نماهای مساجد معماری اسلامی ایران( نمونه های مورد مطالعه: مساجد شیخ لطف الله، سید، حکیم، امام اصفهان، جامع اصفهان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته بیگلریان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

معماری اسلامی ایران، نماد یک معماری اصول مند و سرشار از اصول غنی و معمارانه بوده است. یکی از اصول به کاررفته در آن، تقارن می باشد. تقارن در بسیاری از بناهای اسلامی مورد استفاده قرار گرفته و بر کالبد بناها به صور مختلف حاکم است. سوال این است که آیا اصل تقارن در نماهای مساجد اسلامی ذکر شده برقرار است؟ در این پژوهش ابتدا تعریفی از تقارن و بررسی آن در مساجد اسلامی داده شده و سپس اصل تقارن در نماهای مساجد اسلامی همچون شیخ لطف الله، سید، حکیم، امام اصفهان، جامع اصفهان مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. روش تحقیق به صورت تحلیلی - توصیفی و مطالعات کتابخانه ای است. نتیجه ی حاصل از این پژوهش نشان می دهد که اصل تقارن در اکثر نماهای مساجد اسلامی مذکور برقرار و تقارن در عین عدم تقارن از ویژگی های خاص معماری ایرانی است

کلیدواژه ها

معماری اسلامی ایران، مساجد، تقارن، نما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.