بررسی طرح خانه موزهها با نگاهی به معماری خانه موزه شهید چمران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1244
نویسندگان
استاد مدعو موسسه آموزش عالی علاءالدوله سمنانی گرمسار، حاجیآباد
دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی علاءالدوله سمنانی گرمسار، حاجیآباد
دانشجوی کارشناسی پیوسته مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی علاءالدوله سمنانی گرمسار، حاجیآباد
چکیده
طرح تبدیل منزل مسکونی دانشمندان، شهدا و افراد فرهیخته به موزه از جمله اقدامات مهمی بوده که در این پژوهش موردبررسی قرارگرفته است. در این مقاله جهت دستیابی به اهداف اقدامات این طرح، سعی بر آن است با شناخت دقیق موقعیت قرارگیری و کاربری موجود خانه موزه شهید چمران، هماهنگی آن با نیازهای فعلی جامعه مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد. این بنا که دارای قدمتی نزدیک به یک قرن است، نمونهی مناسبی از یک خانهی ساده ایرانی از اواخر دوران قاجار است. کاربری بنا، درگذشته بهعنوان منزل مسکونی بوده که امروزه با هدف حفظ و احیای میراث فرهنگی و هویت بخشیدن به افکار و اعمال جامعه امروزی بهخصوص جامعهی جوان، بهعنوان خانه موزه مورد بازسازی و مرمت قرارگرفته است؛ و همچنین میتواند آغازگر یک اقدام پسندیده در جهت ثبت رشادتهای شهدای دفاع مقدس در سراسر کشور باشد. تحولات معماری و تغییرات کاربری فضاهای این بنا از دورهی قاجار تا پس از مرمت آن موجب شده که در این پژوهش به مستندسازی و شناخت فضاهای معماری منزل مسکونی پدری شهید چمران پرداخته شود. در نهایت با توجه به بررسیهای اسنادی و مشاهدهای، ارزشهای تاریخی و معماری بنا، مورد تحلیل و ارزیابی مناسب قرار گیرد و پیشنهادهای لازم ارائه گرددکلیدواژه ها
خانه موزه، منزل مسکونی شهید چمران، دوران قاجار، مرمت، تغییر کاربری فضاهامقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.