استفاده از دستور زبان های شکلی تزئینات اسلامی در طرح های جدید
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 881
نویسندگان
چکیده
هنر و معماری اسلامی بر پایه هندسه بنا شده است، به گونه ای که تسلط الگوهای هندسی در تمام فضاهای معماری اسلامی و سطوح تزیینی آن قابل مشاهده است. استخراج اصول و قوانین هندسی و تجزیه و تحلیل آن به منظور تدوین دستورزبان های شکلی می تواند دانش ارزشمندی را در اختیار هنرمندان و معماران قرار دهد. دستورزبان های شکلی مجموعه قوانین مبتنی بر الگوریتم هستند که از آنالیز طرح های موجود به منظور تولید طرح های 2 بعدی و 3 بعدی آتی استفاده می نمایند. این نوشتار به بررسی و ارزیابی ویژگی ها و ساختارهای پنهان در نمونه ای از تزیینات معماری اسلامی میپردازد و از نتایج آن در تولید الگوهای جدیدی که ویژگیهای مشابهی با الگوهای هندسی اولیه دارد ،استفاده مینماید. هدف از این نوشتار آن است که نشان دهد طرح های متنوعی میتواند بر اساس اشکالی با زبان طراحی مشابه و شکلهای اولیه یکسان ایجاد گردد . این مطالعه میتواند در غنی سازی فرایند طراحی ، ایجاد دیدگاهها و الگوهای جدید طراحی معماری، منظر و شهر بر اساس مفاهیم معماری اسلامی و بالا بردن بازدهی آموزش معماری به وسیله تسهیل فهم شکلی الگوهای تاریخی – اسلامی موثر واقع شودکلیدواژه ها
دستورزبان شکل، تزیینات هندسی اسلامی، گره، گسترش الگومقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.