مرمت بافت کهن، ارزش ها و چالش ها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 631
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز زنجان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز زنجان
چکیده
مرمت بافت قدیمی شهرها نه تنها با هدف حفاظت از شهرهای تاریخی ، بلکه جهت پاسخگویی به نیازهای شهری همواره مطرح بوده است .در سالهای اخیر با توجه به تحولات سریع علمی و فنی و به تبع آن دگرگونی درساختار کالبدی ، اقتصادی و اجتماعی شهرها، اهمیت مرمت و احیای بافت های تاریخی پیش از پیش مشخص می گردد. شکل گیری بافت های شهری و تغییرات فیزیکی صورت گرفته درگذر زمان ، در واقع تصویری از مجموعه علل اجتماعی ، اقتصادی، انسانی و طبیعی بوده است که در یک قلمرو تاریخی شهرها در نقاط مختلف جهان با یکدیگر قابل سنجش و ارزیابی مستقیم نمی باشد و مطالعه تطبیقی آنها ، بدون اتکا به وجه انتزاعی تجربه هایی که به دست داده شده اند، امکان پذیر نیست .همچنین باتوجه به اینکه مرمت بافتهای تاریخی درکشور ما پیشینه طولانی مدتی ندارد و استفاده از تجربیات کشورهای دیگر به دلیل عدم وجود نظام مدیریت شهری یکسان و مجموعه قوانین و راهکارهای منحصر به فرد قابل اجرا نمی باشد، لذا تبیین راهکارهای اجرایی برای احیای بافتهای تاریخی در هر شهر و منطقه ، مجموعه اقدامات خاص خود را می طلبد . در این مقاله سعی شده است که با در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و کالبدی بافت های تاریخی ، به ضرورت ها، ارزش ها و چالش های پیش رو پرداخته شود. در این ره بررسی همه جانبه آسیب ها و عوامل تاثیر گذار در روند حفاظت و احیاء بافتهای فرسوده ، گامی موثر و ضروری به نظر می رسد، اما موفقیت یا عدم موفقیت این هدف، منوط به عوامل تاثیر گذار متعددی است که به آن پرداخته خواهد شدکلیدواژه ها
بافت کهن، مرمت و ساماندهی ،ارزش ها ، چالش ها ، عوامل آسیب رسانمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.