بررسی مؤلفه های آسایش بصری و نقش آن در طراحی منظر شهری (با تاکید بر محله امامزاده ابراهیم آمل)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1039
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
چکیده
در عصر حاضر آسایش بصری از مولفه های مهم و اساسی محیط های انسان ساخت بویژه در فضاهای شهری به شمار می رود و همان طور که محیط داخلی زندگی انسان (خانه) بایستی از زیبایی برخوردار باشد محیط بیرونی (شهر) نیز باید زیبا و دارای کیفیت بصری مناسب باشد. بنابراین اهمیت بررسی موضوع آسایش بصری و نقش کیفیت های محیطی در ارتقاء و بهبود منظر شهری آشکار می گردد. به عبارت دیگر می توانیم مناسب سازی محیطی را به فراهم ساختن مجموع شرایط آسایش حرکتی، آسایش شنیداری، آسایش بصری، آسایش اقلیمی، آسایش اجتماعی و ... تجزیه و تعبیر نماییم. این پژوهش به ابعاد مختلف مولفه های آسایش بصری و تاثیر آن بر منظر شهری و با تاکید بر عناصری چون روشنایی، رنگ، کیفیت محیطی، بدنه، کیفیت بنا، دسترسی و ... در محله ی امامزاده ابراهیم پرداخته است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی-توصیفی می باشد. گردآوری اطلاعات پژوهش به صورت کتابخانه ای و میدانی بوده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که ارتقاء سطح مولفه های آسایش بصری تاثیر متقابل و دوسویه ای را بر منظر شهری و انسان گذاشته و کاهش این مولفه ها منجر به آشفتگی، ناهمگونی و اغتشاشات بصری محیط می شودکلیدواژه ها
فضاهای شهری ، منظر شهری ، آلودگی بصری ،کیفیت محیطمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.