بازشناسی مفاهیم تاثیرگذارسنت اسلامی درمعماری مساجدبارویکرد جذب نسل جوان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIIAU01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 954
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد غرب تهران، تهران، ایران
عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد تهران غرب، تهران، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران
چکیده
پرستشگاهها در ادیان مختلف جهان محل تجلی و ظهور همه ی هنر یک هنرمند است. هنرهنرمند درتحسین انسان نسبت به خدایش و پرستش او نقش بسزایی را ایفامی کند ازصدراسلام تا امروزبا توجه به جایگاه مسجد و علاقه ای که عموم مردم بدان داشته اند دراعصار مختلف، مساجد دستخوش شیوه های معماری متفاوت شده اند تا در تثبیت موقعیت خویش بکوشند. درسال های اخیرنیز به بهانه نو گرایی به تقلید و برداشت از معماری مدرنیست روی آوردیم تا آن ضوابط را، با ویژگیهای معماری ایرانی و اسلامی درهم می آمیزیم تا بناهایی جدید و مدرن بهوجود آوریم غافل ازآنکه این کاربرای سنت معماری اسلامی و ایرانی پرمخاطره خواهد بود و عدم تسلط ما با ویژگیهای فرهنگی دوطرف موجب تزلزل کالبد مساجد باتوجه به معنای ماورائی آ« خواهد شد هدف ازنگارش این مقاله احیای این بنای قدسی با حفظ سنت مساجد اصیل ایرانی درکنار دستیابی به راهکارهای نو جهت جذب روحیات نسل جدید ازقبیل وضعیت ظاهری مسجد برنامه های فرهنگی مسجد و ... می باشد درروند مقاله به بررسی و شناخت مفهومهندسه و عناصرتزئینی به کاررفته درمساجد ایرانی و نمود واقعی آ«ها درنمونه های بارز مساجد اصیل ایرانی پرداخته و نظرات اندیشمندان را درخصوص جایگاه مسجد جهت رسیدن به اهداف مطلوب این مقاله بررسی می کنیمکلیدواژه ها
اسلام، سنت، معماری مساجد، مفاهیم اسلامیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.