راهکاری برای طراحی مسکن فقرا مبتنی بر مشارکت کاربران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادیسه باباصادقیان

تهران، خیابان پاسداران، خیابان گلستان یکم،پلاک ۱۱۰،واحد ۳- دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

این پژوهش با هدف ارتقای کیفی مسکن کشور، به دنبال ارائه راهکاری عملیاتی برای مشارکت ساکنین در طراحی مسکن دریک منطقه مشخص از ایران بود ه است .منطقه انتخابی محله ای فقیر نشین در شهرستان گرگان می باشد. دراین راستا، مباحثی در زمینه مشارکت ساکنین از برخی نظریه پردازانی که در این چارچوب مطالعه و فعالیت کرده اند، طرح شده و تعریفی از مفهوم الگو در معماری مسکونی ارائه شده است .همچنین مهم ترین موانع راهکارهای مشارکتی در طراحی مسکن برشمرده شده است . تأکید این بخش بر اهمیت نظرات استفاده کننده و مشارکت ایشان در فرایند طراحی و ساخت مسکن بوده است . با توجه به آن که ارائه الگوی طرح مسکن بخشی از فرایند ساخت مسکن محسوب می شود و اجرای طرح مطلوب منوط به ایجاد بستر مناسب درخصوص آن است، در این بخش، ارائه الگوی ساخت در شهر، به دو سطح تقسیم شده است: الف .ارائه روش مدیریتی و اجرایی و به عبارت دیگر برنامه ریزی ساخت وساز در شهر که فرایندی را تعریف می نماید که طرح خانه بخشی از آن محسوب می شود. ب .اعمال برنامه ریزی انجام شده در یک خانه شهری مشخص. در ادامه به منظور معرفی شیوه ای عملیاتی برای جذب مشارکت ساکنین در فرایند معماری، طراحی خانه نمونه با کمک ساکنین درشهر مطالعه شده انجام شده است .ضمن تحلیل وضع موجود خانه نمونه و خواست های ساکنین، فرایند طراحی تشریح شده و طرح نمونه ارائه شده است .در نهایت راهکارهایی که در جهت حل موانع استفاده از راهکارهای مشارکتی در این فرایند مورد استفاده قرار گرفته، جمع بندی و ارائه شده است.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، الگوی معماری، مشارکت، مسکن فقرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.