نقش مدیریت شهری در ساخت و ساز مناطق مجاور گسل های فعال (مطالعه موردی ،منطقه شمال وشمال شرق تبریز )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIIAU01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه علی پور

دانشگاه پیام نورگیلان -رشت-دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری –آمایش شهری –دانشگاه پیام نور استان گیلان -رشت

چکیده

در مقاله ارائه شده ابتدابا تعاریف و مفاهیم مدیریت شهری 2 وحوزه عملکرد مدیریت شهری 3 و گسل 4 آشنا شده و ضمن بررسی مشخصات و مکان گسلهای اطراف شهر تبریز به بررسی و تعیین مرز بندی مناطق مورد مطالعه پرداخته و با توصیف موقعیت گسل شمال و شمال شرق تبریز به ارائه توضیحاتی در زمینه حریم گسل پرداخته و نکاتی در زمینه طرح و اجرای ساختمانها ی پایدار در برابر زلزله از قبیل :انتخاب محل مناسب برای شهر سازی و ساختمان ،طرح نقشه ساختمان ،مقاوم سازی اجرای باربر ساختمان و تقویت مصالح در مقاطع بحرانی ساختمان اشاره شده ودر نهایت بابرشماری و توصیف راهکارهای مقاوم سازی بافتهای فرسوده به نتیجه گیری از مطالب مذکور از قبیل اینکه علی رغم واقع شدن بخش هایی از تبریز روی گسل ،مسئولان شهرسازی اقدام به شهرک سازی و شهرسازی روی این گسلها نموده اند پرداخته شده و این در حا لیست که کارشناسان امکان نجات از خطر زلزله رادر این مناطق در صورت وقوع زلزله ،غیر ممکن می دانند . واینکه این ساخت و سازها چندان هم بدون اطلاع مدیران شهری و مراجع زیربط صورت نمی گیرد و در نهایت عنوان نمودیم که داشتن برنامه ای خاص جهت مقابله با بحران ، آثار بحران در کشورهای بحران زده را نسبت به زمانی که برنامه ای برای مقابله با شرایط و مخاطرات طبیعی نداشته باشند طبیعتا کاهش خواهد داد . اهداف مقاله پیش روی بررسی ساخت و سازهای نامناسب در منطقه شمال و شمال شرق تبریز و تأکید بر نقش مدیران شهری در کنترل ساخت و سازها ی مناطق مجاور گسل فعال تبریز و ارائه راهکارهایی جهت مقاوم سازی بناها در مقابل زلزله و کاهش اثرات آن بوده است . روش تحقیق بکار گرفته شده ،توصیفی تحلیلی بوده و ضمن آشنایی با تعاریف و مفاهیم موضوع مورد بحث و سپس پرداختن به جزئیات موضوع مورد بحث و درنهایت با دید کلی از تمام مطالب مذکور به نتیجه گیری از مطالعات پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری ، زلزله ، گسلهای فعال، مقاوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.