جداسازی لاکتوباسیل های پروبیوتیک از پنیرهای سنتی شهرستان بوکان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: AENCINF01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنبل ناظری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

دلشاد عبدالله نیا

دانشجوی کارشناسی ارشدبیوتکنولوژی کشاورزی،

چکیده

پروبیوتیک ها گروهی از میکروارگانیسم ها هستند که با قرار گرفتن در محیط روده می توانند تعادل میکروبی را در جهت افزایش سودمندی آن اصلاح کنند و با فعالیت خود مانع از فعالیت میکروارگانیسم های غیرمفید و بیماریزا شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی باکتری های با پتانسیل پروبیوتیک از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بوکان می باشد. در این مطالعه نمونه های پنیر محلی تهیه و باکتری های اسیدلاکتیک توسط روش های فنوتیپی (رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز) جداسازی شدند و شاخص های اولیه پروبیوتیکی آن ها (مقاومت به شرایط اسیدی و نمک های صفراوی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه های پنیر جمع آوری شده در محیط MRS کشت و با روش خطی باکتری ها ایزوله شدند.15 کلنی که از نظر رنگ، شکل و اندازه تفاوت داشتند انتخاب و رنگ آمیزی شدند. در بین این ایزوله ها، 6 ایزوله گرم مثبت و کاتالاز منفی شناسایی گردیدند و تست مقاومت به نمک های صفراوی و شرایط اسیدی روی این ایزوله انجام گرفت. نتایج بدست آمده از تست های ذکر شده نشان داد که، ایزوله p2 دارای بیشترین مقاومت نسبت به نمک صفراوی بوده و در شرایط اسیدی، ایزوله p6 رشد بهتری را نسبت به سایر ایزوله ها از خود نشان داد.

کلیدواژه ها

پروبوتیک ، لاکتوباسیلوس، پنیر، بوکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.