بررسی جذب غیر رقابتی و رقابتی منگنز توسط زئولایت در حضور عناصرمس و روی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: AENCINF01_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 962
نویسندگان
دانشجویان کارشناسی ارشد
دانشیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
دانشجویان کارشناسی ارشد
چکیده
بررسی آلودگی ناشی از فلزات سنگین در مطالعات محیط زیستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استفاده از مواد ارزان قیمت با قدرت جذب بالا مانند زئولایت، در حذف عناصر سنگین از آب های سطحی و زیر زمینی، مورد توجه قرار گرفته است. به منظور بررسی وضعیت جذب غیر رقابتی و رقابتی منگنز توسط زئولایت، آزمایشی با غلظت های مختلف منگنز بین 2/0 تا 4 میلی مولار به تنهایی یا در حضور مس، روی و هر دو با هم، انجام شد و داده های جذب سطحی با همدماهای لانگ مویر و فروندلیچ برازش داده شد. نتایج حاصله نشان داد که همدمای لانگ مویر هم در حالت غیر رقابتی و هم در شرایط رقابت با مس و یا روی برازش خوبی با داده های جذب سطحی منگنز داشت. معادله فروندلیچ تنها در شرایط غیر رقابتی پیش بینی خوبی از وضعیت منگنز را به همراه داشت. میزان ظرفیت جذب منگنز در حالت غیر رقابتی به مراتب بیشتر از ظرفیت جذب این عنصر در حالت رقابتی بود. بر اساس نتایج آزمایش حاضر حضور مس یا روی به عنوان رقابت کننده سبب کاهش ظرفیت زئولایت برای جذب منگنز گردید. با توجه به قیمت پایین و ظرفیت بالای زئولایت در جذب فلزات سنگین، لازم است استفاده از این ماده به میزان بیشتری مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
آلودگی، فلزات سنگین، همدمای جذب سطحی، لانگ مویر، فروندلیچمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.