مقایسه توانایی جذب فلزات سنگین آرسنیک و مس توسط گونه های چوبی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: AENCINF01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 604
نویسندگان
دانش آموخته گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج چنور چراغی
دانشیار گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج
چکیده
فلزات سنگین یکی از آلاینده های محیط زیست هستند که توسط وسایل نقلیه تولید می شوند. فلزات سنگین، عناصری با وزن اتمی بالا هستند که مقادیر بالای این فلزات می تواند برای موجودات زنده مضر باشد و در عین حال می توانند در گیاهان انباشته شوند. به منظور بررسی توان جذب فلزات سنگین توسط گونه های چوبی، میزان انباشت برخی فلزات سنگین از قبیل آرسنیک و مس در برگ گونه های کاشته شده در مرکز شهر سنندج با ترافیک نسبتا بالا (به عنوان منطقه آلوده) و محوطه دانشگاه کردستان با ترافیک کمتر (به عنوان منطقه شاهد)، اندازه گیری شد. همچنین تاثیر این فلزات بر روی برخی از شاخص های فیزیولوژیکی گونه های مذکور مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز داده ها در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو عامل مکان در دو سطح (منطقه آلوده و شاهد) و عامل نوع گونه در پنج سطح (چنار شرقی، نارون، زبان گنجشک، سرو خمره ای و کاج سیاه) با پنج تکرار انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS انجام شد و از آزمون چند دامنهای دانکن برای مقایسه میانگین ها استفاده شد. نتایج نشان داد که انباشت مس و آرسنیک در برگ اکثر گونه ها در منطقه آلوده بیشتر از منطقه شاهد بوده است. در منطقه آلوده بیشترین مقدار انباشت مس در سرو خمره ای و چنار شرقی و آرسنیک در سرو خمره ای مشاهده شده است. در منطقه آلوده در تمامی گونه ها مقدار کلروفیل کمتر ولی مقدار پرولین بیشتر از منطقه شاهد بود. همچنین در منطقه آلوده بیشترین مقدار کلروفیل در برگ چنار شرقی و اسید آمینه پرولین در نارون مشاهده گردید.کلیدواژه ها
فلزات سنگین، پرولین، کلروفیلمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.