بررسی و ارزیابی امنیت شهری در شهرهای مرزی مطالعه موردی؛ شهر بیرجند
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: هفتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران (جغرافیای سیاسی شهر)
- کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS07_170
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 779
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بدون شک هیچ عنصری برای پیشرفت ،توسعه وتکامل یک جانبه وهمچنین شکوفایی استعداد ها،مهمتر از عنصر امنیتوتامین آرامش در جامعه نبوده است.امنیت پیش زمینه یک اجتماع سالم و احساس امنیت بستر ساز توسعه جوامع انسانیاست و آسیب های اجتماعی مهمترین پیامدهای مختلف امنیت به شمار میرود.حضور مردم در فضای عمومیشهرمستلزم احساس امنیت از سوی آنان است . یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده حضور مردم در فضاهای عمومی،ترس یا احساس ناامنی است . ناامنی مکانها و فضاهای عمومی، نشاط و سلامتی را در زندگی روزمره مختل می کند و باایجاد مانع بر سر راه رشد فرهنگی و مشارکت عمومی، هزینه های زیادی را بر جامعه تحمیل می نماید . امروزه با توجه بهگستردگی شهرنشینی و رواج نا امنیهای اجتماعی در شهرها، مطالعه موضوع امنیت، عوامل مؤثر برآن و راهکارهایتقویت امنیت در شهرها ضرورت یافته است و این موضوع در شهرهای مرزی از حساسیت بیشتری برخوردار است . در پیچنین ضرورتی نوشتار حاضر بر آن است تا با هدف بررسی میزان امنیت اجتماعی و عوامل اجتماعی مؤثر بر احساسامنیت شهروندان در شهر مرزی بیرجند بپردازد.روش تحقیق در این پژوهش توصیفی، تحلیلی بوده که از طریق مطالعاتکتابخانهای وجمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ، جهت وتجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شدهونتایج حاصله بیانگر این است که احساس امنیت وشاخص هایی همچون:سرمایه اجتماعی،عملکرد رسانه ها،نقش نیروی انتظامی وپایگاه اجتماعی افراد فضای فیزیکی شهر رابطه معناداری وجود دارد وراهکارهای مناسبی برای ارتقای امنیت اجتماعی شهروندان شهرهای مرزی ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
امنیت ، امنیت شهری، مرز، شهربیرجندمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.