الگوی طراحی معماری پایدار در مناطق گرم و خشک ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز نطنز در الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا شفیعی اردستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

چکیده

در آستانه ورود به هزاره سوم، دستیابی به اهداف توسعه پایدار، به منظور رفع بحرانهای زیست محیطی ، صرفه جویی در مصرف انرژی و ایجاد اقتصادی پایدر، اساس برنامه ریزی و مدیریت در بسیاری از کشورها گردیده است . توجه به این موضوع در بخش معماری و شهرسازی و بخصوص در سکونتگاههای انسانی ، بسیار ضروری است . بیشتری میزان انرژی مصرفی در جهان به ساختمان ها اختصاص دارد . که در حدود نیمی از آن برای گرمایش و سرمایش مصرف می گردد . با توجه به اینکه بخشی از دو سوم مساحت کشور را منطقه پایدار و نیمه بیابانی با اقلیم گرم و خشک در بر گرفته است لذا توجه به اصول طراحی معماری پایدار در این مناطق نقش موقر ی در کاهش مصرف انرژی و هزینه های کوتاه مدت و بلند مدت مربوط به تام این تاسیسات مکانیکی ساختمان دارد . در ماقله حاضر پس از بررسی راهکارهای ایجادآسایش در مناطق گرم و خشک این اصول طراحی معماری پایدار در شهرهای واقع در فلات مرکزی کشور ارائه شده است .

کلیدواژه ها

معماری پایدار، انرژی ، طراحی اقلیمی، مناطق گرم و خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.