شهر و سیستم های شهری در عصر نوین اطلاعات و ارتباطات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSDI02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر حیدری

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

چکیده

به عقیده بسیاری از صاحب نظران، توسعه تاریخی تمدن بشری را می توان با چیره گی و تسلط اقتصاد پایه توصیف کرد. به همین منظور تاکنون چهار دوره یا عصر متفاوت اقتصادی را در عمر جوامع بشری دسته بندی گردیده که عبارتند از: عصر کشاورزی، عصر صنعتی، عصر خدمات، عصر اطلاعات، دانایی و شبکه ای. در عصر کشاورزی، عرصه های روستایی کانون فعالیت و زندگی بوده اند. عصر صنعتی با آغاز پدیده ی شهرنشینی دیده شده که در این میان گسترش شبکه های نوین حمل نقل نقشی کلیدی در فرایند شهرنشینی ایفاء نموده است. عصر خدمات نیز بالطبع با غلبه و گسترش بخش خدمات قابل شناسایی است. عصر اطلاعات، دانایی و شبکه ای نیز (همانطور که از عنوانش پیداست) دوره ای است که سیستم های ارتباط از راه دور در تار و پود جوامع انسانی ریشه دوانیده و برخی از فضاهای فیزیکی جای خود را به فضاهای مجازی داده اند. به همین منوال در هر کدام از اعصار گفته شده، سیستم های شهری شکل و آرایش خاصی به خود گرفته اند که با دوره ی قبل از خود متفاوت می باشند. در جدیدترین عصر که از آن به عنوان عصر اطلاعات نام برده شده، توسعه و گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات بر اغلب فعالیت های انسان اثر گذاشته است که جلوه بارز آن مکان های شهری می باشد و شهرهایی که از این نوع فناوری بیشتر بهره مندند بالطبع اکثر فعالیت ها در آنها به شکل و سرعت دیگری صورت می گیرد. در این بین برخی از اشکال ارتباطی که مابین شهرها راهسازی بترتیب اولویت ومیزان تاثیرگذاری بشرح زیرمی باشند: 1- عدم بموقع پرداختی ها 2- شرایط جوی نامناسب 3- معارضین شخصی 4- معارضین دولتی5- تغییرات دستورکارهاوقراردادهاونقشه ها 6-کمبودمصالح وتجهیزات 7- عدم ابلاغ بموقع نقشه ها8- حوادث قهری9- عدم بموقع تحویل زمین10- پیمانکاران جزء 11- تعطیلات رسمی.

کلیدواژه ها

سیستم شهری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهرمجازی، شهرواقعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.