راهبردهای زیست محیطی در برنامه ریزی فضایی کالبدی شهری، با تاکید بر بام سبز
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: TSDI02_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 771
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اردبیل
چکیده
بام سبز بامی است که با محیط کشت روینده پوشانده می شود. ایجاد سبزینگی در فضای پشت بام بر آب و هوای شهر و منطقه و هوای داخل ساختمان تاثیر مثبت داشته و با ممانعت از تابش اشعه های خورشیدی در خنک سازی فضا نقش دارد. امروزه با افزایش جمعیت و همچنین رشد سریع شهرنشینی، در شهرها با معضلاتی از جمله کمبود زمین، گرانی زمین، آلاینده های زیست محیطی و پایین بودن سرانه فضای سبز شهری روبرو هستیم. بنابراین بام های سبز می تواند بهترین راه حل برای این معضل باشد. از ویژگی های بام های سبز زیبایی، افزایش طول عمر بام، تصفیه آلاینده ها، می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد و بر اساس اسناد و مطالعات کتابخانه ای تهیه شده است و هدف از آن بررسی و ارزیابی سامانه بام سبز و نشان دادن مزایا و معایب این سامانه سبز در ایران می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد باتوجه به قرار گرفتن کیفیت محیط زیست در بافت شهری و تهدید های زیست محیطی در شهرهای بزرگ از قبیل آلودگی هوا، ظهور پدیده جزیره گرمایی شهری، بحران انرژی و غیره، باید سبز کردن بام ها، به دلیل مزایای زیست محیطی شان و به عنوان راه حل اکولوژیک در برنامه ریزی فضای کالبدی شهری مورد توجه اساسی قرار گیرد. همچنین در انتهای این پژوهش راهبردهای زیست محیطی با تاکید بر توسعه بام های سبز در ایران ارائه شده است.کلیدواژه ها
راهبردهای زیست محیطی، برنامه ریزی فضایی و کالبدی شهری، بام سبزمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.