بررسی نقش عوامل جغرافیای طبیعی در شکل گیری و توسعه ی سکونتگاه ها (نمونه موردی:شهر کلاردشت)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: TSDI02_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 45844
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
چکیده
عوامل طبیعی از مهم ترین عوامل موثر در شکل گیری و استقرار سکونتگاه های شهری و روستایی به شمار می آید. بسترهای طبیعی شرایط لازم را برای استقرار سکونتگاه ها ایجاد می کنند، ولی بعضی از آنها شرایط پایدار تر را نسبت به بعضی دیگر ایجاد می کنند. این پارامترها عبارتند از: شیب، ارتفاع از سطح دریا، ساختمان زمین شناسی، منابع آب، خاک و قابلیت اراضی می باشد. تاثیر این عوامل نه تنها بر استقرار سکونتگاه های انسانی بسیار مشهود است، بلکه بر روحیات و ویژگی های جسمی افراد مختلف نیز تاثیر گذار می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد که برای بررسی معیار عوامل جغرافیای طبیعی و تأثیر آن در ساخت و ساز سکونتگاه ها در محدوده مورد مطالعه ابتدا ویژگی های جغرافیای طبیعی منطقه کلاردشت از قبیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی، شیب، زمین شناسی، گسل، خاک، اقلیم و هیدرولوژی مورد مطالعه قرار داده سپس عوامل مذکور با استفاده از مدل AHP مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج مطالعه و آنالیز داده ها و اطلاعات به وسیله مدل AHP نشان می دهد که از بین عوامل 9 گانه (سنگ شناسی، گسل، شیب، ارتفاع، جهت دامنه، رودخانه، بارش، دما، رطوبت) سه عامل ارتفاع، شیب، بارش نقش موثرتری در بین دیگر عوامل در پیدایش و چگونگی شکل گیری و توسعه شهر و سکونتگاه های محدوده مورد مطالعه و روند رشد دارند. با استفاده از نرم افزار GIS پراکندگی این عوامل بر روی نقشه ها به نمایش کشیده شده اند.کلیدواژه ها
عوامل جغرافیای طبیعی، سکونتگاه، ساخت و ساز، GIS, AHPمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.