معانی و مفاهیم معماری قدسی و نقش معنویت در سازماندهی شهرهای اسلامی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: TSDI02_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
استاد یار معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
کارشناسی ارشد معماری
چکیده
معنویت کم رنگ و هویت گمشده در سیمای شهر، ما را بر آن می دارد با اندکی تأمل و نگاه به عناصری که در این زمان از گذر و کوچه هایمان رخت بربسته اند و یا حداقل بسیار کم جلوه شده اند از خود بپرسیم که این شاهکارهای معماری ایران در جایی دیگر ساخته شده و یا به وسیله افراد غیر ایرانی برپا گشته اند. این فضاهای قدسی (مساجد، مدارس، آرامگاه و ...) با چنین مقبولیت و عمر درازی چگونه به وادی فراموشی سپرده شده است، این گسست تاریخی از برای چیست. معنویت همان عنصر گمشده که دنیای معاصر به دنبال زنده کردن آنست و معماری قدسی به عنوان یکی از حاملهای اصلی هنر معنوی داری جایگاه شاخص و کارکرد مؤثر در سطح جامعه می باشد .و در این تحقیق تأثیر گذاری و تأثیر پذیری معماری و شهرسازی را از فرهنگ جامعه و بلعکس، تأثیر آن در روند توسعه شهری بررسی کرده و با پژوهش در نقش و جایگاه معماری قدسی به عنوان هنری معنوی در جامعه و هنر به صورت عام و معماری به صورت خاص، بتوان حتی بدون نفی ارزشهای جامعه و بدون نفی هویت حاکم بر بافت جامعه، معیارها یا الگوهایی را به جامعه نشان داد. در این پژوهش، ضمن درک این هشدار جدی، تلاش خواهد شد تا با مددگرفتن از معماری قدسی و شناخت کامل و جامع از آن، به رفع کاستیهای موجود پرداخته و با ارائهی راهکارها، مسیری روشن به سوی تعالی و معنویت در معماری ایران زمین هرچه بیشتر هموار گردد.کلیدواژه ها
فضاهای قدسی، معماری قدسی، معنویت،هویت اسلامیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.