پناهگاههای صخره ای حسین آباد:شواهدی از دوره پارینه سنگی در حوزه رود دینور
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی باستان شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: NCAI01_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 706
نویسندگان
دکترای باستان شناسی پیش از تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
حاشیه رودخانه دینورآب و منطقه اطراف آن تا دامنه کوه بیستون از مناطق بسیار مهم در مطالعات باستان شناسی ایران به شمارمی رود. حضور محوطه های متعدد باستان شناختی از ادوار پارینه سنگی، نشان دهنده توجه زیاد انسان ها به این منطقه بوده که شرایط مساعد زیست محیطی و موقعیت مهم استراتژیکی آن از دلایل مهم این گرایش بوده است. از جمله مکان های مهم موجود درحاشیه رودخانه دینور، پناهگاههای صخره ای حسین آباد است که با مطالعه فن آوری ساخت مصنوعات سنگی و گونه شناسی قطعات آن، می توان کاربرد این محوطه ها را به عنوان استقرارگاه فصلی و ایستگاه موقت شکار از دوره پارینه سنگی جدید تا نوسنگی تأیید نمود. علاوه بر این، مطالعه و تحلیل مصنوعات سنگی نشان داده که تقریباً تمامی آنها از منابع محلی منطقه ای - تأمین می شده اند.کلیدواژه ها
پارینه سنگی، رودخانه دینورآب، پناهگاههای صخره ای حسین آباد، مصنوعات سنگیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.