امکان سنجی وکالت زوجه در طلاق از منظر فقه اسلامی و حقوق ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تفکر و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: CONFIR01_277
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 791
نویسندگان
دانشجوی دکتری فقه و حقوق خصوصی، گروه حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده
همانطور که در فقه اسلامی آمده و قانون مدنی نیز ار آن تبعیت نموده طلاق اساس به دست مرد است . این مطلب در ماده 1133 قانون مدنی آمده که مستند آن حدیث نبوی معروف «الطلاق بید من اخذ بالساق » می باشد و تقریبا همگی مذاهب اسلامی بر آن اتفاق نظر دارند . از طرفی یکی از موضوعات مهم و مورد ابتلا که در فقه اسلامی و خقوق مدنی مورد بحث واقع شده این است که آیا می توان زوجه را درانحلال این تاسیس حقوقی با وکالت در طلاق یاری نمود؟ هدف این مقاله بررسی امکان سنجی وکالت زوجه در طلاق باتکیه بر نظرات فقها، حقوقدانان و آخرین تحولات قانونگذاری می باشد . تحقیق از نوع کاربردی و توسعه ای و روش انجام آن توصیفی و تحلیلی بوده و روش گرد آوری اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و انتیرتنی است . نتایج تحقیق بیانگراین است که در فقه اسلامی اعم از عامه و خاصه اکثر فقها توکیل زن در طلاق را پذیرفته اند و قانون مدنی نیز رد این زمینه از فقه تبعیت نموده است .کلیدواژه ها
وکالت، طلاق، زوجه، قانون مدنیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.