مکتب عرفانی عطار نیشابوری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تفکر و پژوهش دینی
  • کد COI اختصاصی: CONFIR01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر تسلیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ادبیات،دانشگاه پیام نور بابل، ایران

چکیده

مکتب اهل سکر و مکتب اهل صحو دو مکتب مهم عرفانی به شمار می روند و پیروان هر کدام از این دو مکتب را دارای عقاید متفاوتی دانسته اند . در این مقاله، در بررسی مکتب عرفانی عطار نیشابوری با توجه به اینکه استاد و شاگردانی از او به قطع یقین ذکر نشده و برخی او را اویسی یعنی بدون استاد ظاهری و تربیت یافته ی روحانیت اولیا، پیشین دانسته اند، تحلیل مسئله با تمرکز بر آثار این عارف انجام می گیرد و نشان داده خواهد شد که عطار علاوه بر اینکه گرایشات سکر آمیز داشت، از تمایلات اهل صحو نیز برخوردار بود. به این ترتیب مشخص می شود که او از ورای حقیقتی که سکر و صحو را توامان در بر داشت، به عالم می نگریست و نمی توان این عارف را در یکی از دو مکتب عرفانی در نظر گرفت، بلکه باید او را دارای اعتدال عرفانی به شمار آورد.

کلیدواژه ها

عطار ، سکر ، صحو ، اعتدال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.