مباحث نوین در شبکه های آبیاری و زهکشی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی راهکارهای پیش روی بحران آب در ایران و خاورمیانه
- کد COI اختصاصی: WATERCONF01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 947
نویسندگان
گروه محیط زیست ، واحد آباده ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده ، ایران
گروه محیط زیست ، واحد آباده ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده ، ایران
چکیده
سرمایه گذاری های در بخش احداث و نگهداری از شبکه های آبیاری و زهکشی تاکنون صورت گرفته است . سرعت و پیشرفت وتوسعه علوم مرتبط با آبیاری و زهکشی در دنیا بسیار چشمگیر است لذا باید در قسمت های مطالعات ، طراحی و اجرای شبکه ها به گونه ای عمل گردد که با استاندارد ها و یافته های جدید جهانی مطابقت داشته باشد .آبیاری تعاریف متفاوتی از نظر علمی دارد اما به معنای واقعی کلمه ، پخش آب روی زمین جهت نفوذ در خاک برای استفاده گیاه و تولید محصول است . زهکشی به زبان ساده می توان گفت خارج کردن آب و املاح اضافی از بستر و یا عمق خاک است که در کشاورزی هدف از زهکشی ، بیشتر فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد ریشه گیاه ( از نظر تهویه و شوری ) است . امروزه در دنیا از روشهای بسیار متعددی از آبیاری و زهکشی استفاده می شود که علاوه بر کاهش راندمان آب مصرفی ، کم هزینه بودن ، تعداد نیروی کار کمتر ، کیفیت در محصول و دیگر فاکتور های موثری که دارند نسبت به روش های سنتی قابل قبول ترند .در آبیاری بکارگیری روش هایی از قبیل آبیاری بارانی ، آبیاری ، قطره ای و هیدروفلوم می تواند نقش مهمی در کنترل مقدار آب مصرفی داشته باشد همچنین استفاده از روش های زهکشی از جمله زهکش روباز ، زهکش لوله ای و ... می تواند ما را در این راستا کمک کندکلیدواژه ها
آبیاری ، زهکشی ، استفاده ، نوین ، خاک ، روش هامقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.