شبیه سازی عددی مشعل های نیروگاه شازند اراک جهت بهبود فرآیند احتراق در بویلر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس نیروگاه های برق
  • کد COI اختصاصی: EPGC07_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی حسینعلی پور

مرکز انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی باغشیخی

شرکت دانش بنیان به فرآوران نوین آریا سرمد

امیر راجا

مرکز انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدحسین برقعی

شرکت دانش بنیان به فرآوران نوین آریا سرمد

چکیده

نیروگاه شازند که به عنوان یکی از مهم ترین نیروگاه های کشور در منطقه مرکزی وظیفه ایجاد تعادل در شبکه سراسری برقجنوب و شمال کشور را بر عهده دارد، همواره با مشکلات فراوانی در زمینه احتراق خود روبرو بوده است. از مهم ترین این مشکلاتمی توان به سوختن مرتب نازل های گاز و استبیلایزرهای مشعل در حالت کارکرد مازوت سوز، بالابودن NOx و SOx حاصل ازاحتراق در خروجی دودکش این نیروگاه و همچنین عدم تنظیم مناسب هوای تقسیم شده در مشعل آن اشاره نمود. تغییر میزاندبی در مسیر هوای اولیه، ثانویه و ثالثیه تاثیرات فراوانی بر دمای شعله، ساختار و شکل شعله دارد. در نیروگاه شازند، کنترل دبیهوا در بخش های مختلف مشعل به صورت دستی انجام می گیرد و به دلیل اینکه هیچ بازخورد کمی از فرآیند احتراق در کورهصورت نمی پذیرد، بنابراین، نمی توان انتظار داشت که تنظیم دستی و کیفی دمپرها منجر به ایجاد احتراقی بهینه در مشعل هایبویلر نیروگاه شازند گردد.در این مطالعه با بررسی شرایط موثر در عملکرد مشعل های نیروگاهی به خصوص پروژه های انجام شده در زمینه مشعل هاینیروگاه شازند، به شبیه سازی عددی یکی از مشعل های این نیروگاه با استفاده از ابزار CFD پرداخته شده و تاثیر برخی عوامل موثردر کارکرد آن بررسی گردیده است. از مهم ترین نتایج استخراج شده در این مطالعه می توان به کاهش درجه حرارت لوله های گازبا زیاد شدن زاویه پره های هوای اولیه و افزایش دمای این لوله ها و میزان NOx تولیدی در حالت بسته شدن مسیر هوای ثالثیه اشاره نمود.

کلیدواژه ها

نیروگاه شازند، مشعل نیروگاهی، احتراق، شبیه سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.