تأثیر فانکشن حفاظتی df/dt در جلوگیری از Over Speed شدن واحدهای گازی V94.2 , ارائه تنظیمات بهینه برای جلوگیری از عملکرد اشتباه رله

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس نیروگاه های برق
  • کد COI اختصاصی: EPGC07_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زمان جلویان

شرکت ساخت و بهره برداری انرژی نوین : نیروگاه گازی کاشان

غلامرضا آقاجانی

شرکت ساخت و بهره برداری انرژی نوین : نیروگاه گازی کاشان

چکیده

یکی از مهمترین روشهای حفاظت نیروگاه برای تشخیص حالت جزیره ای شدن، استفاده از حفاظت ROCOF یا حفاظت نرختغییرات فرکانس شبکه (df/dt) است. در تغییر وضعیت واحد از حالت اتصال به شبکه به حالت جزیره ای، در صورت تغییر توانخروجی ژنراتور، توان مکانیکی و الکتریکی در توربو ژنراتور از حالت توازن خارج شده و باعث افزایش سریع دور توربو ژنراتورشده و منجر به Over Speed شدن واحد می گردد. همانگونه که عملکرد به موقع این حفاظت از Over Speed شدنواحدها جلوگیری می کند، تنظیمات نادرست آن می تواند در زمان نوسانات توان، باعث عملکرد اشتباه و خروج ناخواسته واحدهاگردد. با توجه به اینکه سیستم کنترلر توربین وضعیت بریکرخروجی ژنراتور و ترانس اصلی را دریافت می کند، هنگام باز شدنآنها با واکنش به موقع از Over Speed شدن واحد جلوگیری می کند، لذا با توجه به اینکه امکان استفاده از وضعیت تمامبریکرهای پستهای منتهی به نیروگاه میسر نمی باشد، جهت جلوگیری از Over Speed شدن واحد به هنگام چنین حوادثی،فانکشن حفاظتی df/dt به کار گرفته شد که با کمک آن، از طریق اندازه گیری نرخ تغییرات سرعت، برداشت بر یا جزیره ایتشخیص داده شده و مانع از Over Speed شدن واحد می گردد. در این مقاله با استفاده از لاگ و ترندهای سیستم هایحفاظتی و کنترلی در زمان انجام تستهای Load Rejection و حوادث رخ داده در خطوط انتقال منتهی به نیروگاه گازیکاشان و با استفاده از فرمولهای ساده (که از روش حل تحلیلی معادلات مدل توصیفی ژنراتور و رله بدست می آیند) و همچنینبا تحلیل مدل دینامیکی توربین و گاورنر و با کمک شبیه سازی ، عملکرد این فانکشن نقد و برسی شده و تنظیمات بهینهبرای این فانکشن حفاظتی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

؛Load Rejection , df , dt , Over Speed، جزیره ای، توربو ژنراتور، مدل دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.