بررسی اثر کاتالیست ها روی تولید بیودیزل از ضایعات روغن خوراکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICHEC15_823
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عظمت فلاح کلاریجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه علم و فناوری مازندران،

نوشین قلی پورزنجانی

استادیار پژوهشگاه استاندارد، گروه پژوهشی پتروشیمی،

آرش کامران پیرزمان

استادیار دانشگاه علم و فناوری مازندران،صندوق پستی ۷۸۴۱۳-۴۸۵۱۸بهشهر

چکیده

هدف از این مقاله بررسی اثر کاتالیستها بر روی تولید بیودیزل از روغنهای خوراکی و پسماند آنها میباشد. درحال حاضر کاتالیستهای هتروژن و هموژن مختلف جهت واکنش ترانس استرفیکاسیون برای تولید بیودیزل استفاده میشوند. بررسی و مقایسه عملکرد کاتالیستهای بازی ، اسیدی و آنزیمی با مایعات یونی و الکل های فوق بحرانی نشان میدهد استفاده از کاتالیستهای بازی بیشترین کاربرد را دارد. لیکن به دلیل حساسیت واکنش به وجود آب و ناخالصیهای اسیدی، زمانی که محتوای آب و اسیدیته بالا باشد استفاده از کاتالیستهای اسیدی پیشنهاد میگردد. استفاده از الکل- های فوق بحرانی با وجود بازده بالا به دلیل دما و فشار بالای عملیات و میزان حجم زیاد مصرف الکل و مشکلات خالص- سازی نمیتواند برای تولید تجاری مورد استفاده قرارگیرد. ضمنا کاتالیستهای آنزیمی و مایعات یونی بازده تولید بالاتری نسبت به کاتالیست های اسیدی و بازی معمول دارند زیرا جداسازی فاز گلیسرول و متیل یا اتیل استر به راحتی انجام میگیرد و نیاز به خالصسازی متیل یا اتیل استر ندارند اما به دلیل قیمت خیلی بالای آنها در حال حاضر بیشترین تولید بیودیزل با استفاده از کاتالیستهای بازی انجام میگیرد

کلیدواژه ها

بیودیزل، کاتالیست، اسید، باز، آنزیم، مایع یونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.