محاسبه شار انتقال جرم دی اکسید کربن در محلول پیپرزین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: ICHEC15_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1091
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
چکیده
دی اکسید کربن یکی از گازهای گلخانه ای مهم بوده که در بیشتر صنایع با سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می شود. به دلیل اثرات زیست محیطی مخرب، ناشی از تولید دی اکسید کربن و افزایش تولید آن توسط صنایع نیاز به جذب و جداسازی گاز دی اکسید کربن در سال های اخیر بیشتر احساس می شود. از چندین روش برای جداسازی و جذب گاز دی اکسید کربن استفاده می شود که از مهمترین آنها جذب به وسیله حلال می باشد. اغلب حلال های مورد استفاده در این روش محلول های آمین می باشند. در این تحقیق برای محاسبه شار انتقال جرم دی اکسیدکربن در محلول های آمین یک مدل کلی ارائه شده است. ثوابت این مدل براساس داده های تجربی جذب دی اکسیدکربن با استفاده از محلول پیپرازین محاسبه شده است. این مدل قابل کاربرد برای فرآیندهای جذب دیگر گازها بوده و دارای دقت بیشتری نسبت به روش های فاکتور افزایش دارد. نتایج مدل با داده های تجربی مقایسه گردید و نتایج نشان داد که مدل ارائه شده دارای دقت بالاتری نسبت به سایر روابط دارد.کلیدواژه ها
محلول پیپرازین، شار انتقال جرم، دیاکسیدکربن، فرآیند جذب واکنش دارمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.