بررسی کارایی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_568
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جعفری تیتکانلو

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی کارایی بیمارستانهای آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفته است. متغیرهای نهاده شامل تعداد پزشکان متخصص ، تعداد پزشکان عمومی ،تعداد تخت ثابت ،تعداد تخت فعال و متغیرهای ستانده شامل تخت روز اشغالی، بستری شدگان ، تعداد جراحی بیماران بستری و تعداد کل مراجعین سرپایی می باشد . کارایی این بیمارستانها در چهار مقطع زمانی سه ماهه سال 2931 محاسبه شده است. پردازش لازم برای دسترسی به اطلاعات فصلی توسط محقق با استفاده از نرم افزار Exell انجام شده است همچنین محاسبات کارایی با استفاده از نرم افزار DEA-Master صورت گرفته است. باتوجه به این که بیشتر بیمارستانها با اجرای مدلهای مختلف تحلیل پوششی داده ها در مقطع زمانی یکسان ، رتبه متفاوتی کسب نموده اند ، از مدل بردا برای رسیدن به رتبه بندی نهایی استفاده شد که در نهایت در سه ماهه اول بیمارستان زارع ساری رتبه اول را کسب نموده است ولی در بقیه مقاطع زمانی بیمارستان امام خمینی)ره( ساری به عنوان کاراترین بیمارستان شناخته شد .

کلیدواژه ها

بیمارستان کارایی ، مدل تحلیل پوششی داده ها (DEA) ،مدل CCR نهاده گرا ، مدل CCR ستانده گرا ، روش بردا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.