حسابداری سرمایه گذاری ها: چالش ها ، انتقادها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی

مجتبی آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات واحد رشت

چکیده

در ایالات متحده آمریکا طی سالهای 3791 و 3791 کاهش شدیدی در ارزش بازار بسیاری از اوراق بهادار روی داد و در نتیجه FASB به منظور ارائه رهنمودهای لازم موضوع را در دستور کار خود قرار داد و سرانجام در سال 3791 استاندارد حسابداری شماره 31 را در مورد حسابداری اوراق بهادار قابل داد و ستد خاص منتشر کرد. در این استاندارد اتکاپذیری ارزشهای متعارف برای اوراق بهادار در حد پایین ارزیابی شده و ارزیابی اوراق بهادار اعم از جاری و غیرجاری چنانچه کاهش ارزش بازار با اهمیت اما به دلایل غیرموقت بود ، به اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار صورت می گرفت. اما با گسترش بازار سرمایه ، به تدریج شرایطی پدید آمد که امکان تعیین ارزشهای متعارف برای اینگونه اوراق بهادار از اتکاپذیری کافی نیز برخوردار است. در پاسخ به تغییر پدید آمده در محیط ، هیئت تدوین استانداردها در ماه مه 3771 متن نهایی استاندارد با شماره 331 را منتشر کرد و با انتشار این استاندارد، استاندارد شماره 31 لغو شد. اما در ایران ، استاندارد حسابداری شماره 31 با عنوان حسابداری سرمایه گذاریها بر مبنای استاندارد بین المللی حسابداری شماره 11 با همان عنوان در قالب اولین مجموعه استانداردهای حسابداری تدوین شد. اما متعاقبا استاندارد بین المللی حسابداری شماره 11 با تصویب و لازم الاجرا شدن استانداردهای بین المللی حسابداری شماره 11 با عنوان ابزارهای مالی: ارائه و افشا و استاندارد بین المللی حسابداری شماره 17 با عنوان ابزارهای مالی: شناسایی و اندازه گیری منسوخ شد.

کلیدواژه ها

اوراق قابل نگهداری تا سررسید ، اوراق آماده برای فروش ، اوراق معاملاتی ، کاهش ارزش غیرموقت ، ابزارهای مالی، ابزارهای مشتق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.