روند درک کاربران افوردنس در تعامل با طراحی محصولات
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_665
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2143
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه طراحی صنعتی، دانشکده طراحی اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ایران
چکیده
مفهوم افوردنس حاصل تلاش دانشمندان اواخر قرن بیستم در جهت رسیدن به نظریات پایدار در طراحی و معماری است.این مفهوم در تجزیه و تحلیل چگونگی درک و دریافت طراحی به وسیله کاربر مورد استفاده قرار می گیرد. در اغلب مواقعکاربران در تعامل با محصولات شخصی به دلیل عدم دریافت بخشی از افوردنس احساسی، دچار چالش می باشند. همیننکته ایشان را در برقراری نوعی تعامل سریع و همه جانبه با محصولات شخصی با مشکل روبرو می سازد.در این مقاله به بررسی جایگاه افوردنس در طراحی و درک محصولات به وسیله کاربران پرداخته شده است. در گام نخستو از طریق مطالعه کتابخانه ای، تعاریف و مفاهیم بنیادین افوردنس ارائه شده و پس از آن به تعاریف و موارد کاربردی و نیزتقسیم بندی آن در زمینه های فنی، طراحی و معماری اشاره می شود. در گام دوم به جایگاه افوردنس در طراحی تعاملی وروشهای غنی سازی آن پرداخته و در نهایت راهکارهایی در جهت بهینه نمودن افوردنس محصولات مورد استفاده کاربرانارائه می گردد.استفاده از اصول و فرآیند طراحی تعاملی، فناوری های جانشینی حسی، افزودن جوانب حسی دیگر درکنار وجه دیداریمحصول و به کارگیری مدل های طراحی و ذهنی آشنا برای کاربران از جمله مواردی است که رعایت آنها در طراحیمحصولات، طراحان را در طراحی موفق یاری می نماید.کلیدواژه ها
افوردنس، طراحی تعاملی، کاربر، قابلیت استفاده، طراحی قابل درکمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.