کاهش مصرف آب در برج های خنک کن نیروگاهی و ملاحظات مربوط به خوردگی و رسوبگذاری

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC17_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خسرو رحمانی

واحد تخصصی خوردگی - گروه مهندسی نیروگاه - دانشگاه صنعت آب و برق ( شهید عبا

چکیده

سیستم خنک کن باز گردشی نیروگاه ها و واحدهای صنعتی، از پر م صرف کننده ترین منابع آبی در کشور به شمار می روند . با وجود خشکسالی های اخیر، توجه به کاهش مصرف آب از ضروری ترین اقدامات اولیه در بهره برداری برجهای تر به شمار می رود . ولی کاهش آب جبرانی، باعث بالا رفتن سیکل تغلیظ شده و مشکلات عدیده ای متوجه اجزاء سیستم خنک کن علی الخصوص کندانسور و کولرها و دیگر مبدل های نیروگاهی می شود . بالا رفتن املاح آن باعث ایجاد خوردگی، رسوبگذاری، سایش و رشد میکروارگانیسم ها در این سیستم ها شده که نهایتاً باعث سوراخ شدن لوله ها می شود . نشتی در لوله های کندانسور خصوصاً در صورت عدم کارائی مناسب سیستم های پالیشینگ پلانت، آب سیکل را آلوده کرده و همین امر باعث مشکلات زیادی در قسمت های دیگر نیروگاه علی الخصوص لوله های بویلر، هیترها و حتی پره های توربین می شود . در این مقاله روش های کنترل خوردگی و رسوبگذاری در شرایط سیکل تغلیظ بالا به روش بهینه کردن تزریقات مواد شیمیایی، اعمال سیستم حفاظت کاتدی و نصب اینسرت های پلاستیکی در ورودی لوله های کندانسور مورد بررسی قرار گرفته است . با اعمال روش های ارائه شده نسبت به عملکرد کندانسور در این شرایط اطمینان حاصل کرده، می توان از هدر رفتن آب به میزان قابل توجهی جلوگیری نمود .

کلیدواژه ها

برج خنک کن، کندانسور، خوردگی، رسوبگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.