بررسی نگرش معلمان مدارس استثنایی نسبت به کودکان نابینا و ناشنوا در کشور افغانستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر احمدی

کارشناس ارشد کودکان استثنایی دانشگاه تهران

امید قاسمی

کارشناس ارشد آموزش ابتدایی دانشگاه علامه طباطبائی تهران

فهیمه ابراهیمی

کارشناس ارشد مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی تهران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی نگرش معلمان مدارس استثنایی نسبت به کودکان نابینا و ناشنوا در کشور افغانستان ، و درنهایت یکپارچه سازی آموزش این کودکان در کشور افغانستان بود. تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی است و از حیثچگونگی به دست آوردن داده های مورد نیاز توصیفی (غیرآزمایشی) و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل همه معلمان زن و مرد مدارس عادی شهر کابل در صنف یا کلاس اول تا دوازدهم سال تحصیلی 1394-1393 است، که تعداد آن ها 1000 نفر بود . با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای تعداد 051 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه خودگزارشی جردن افروز به منظور سنجش نگرش نسبت به دانش آموزان نابینا وناشنوا استفاده شد . تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین نگرش به باورهای عمومی در افراد نمونه مورد بررسی و باورهای شخصی آنان در رابطه افراد ناشنوا و نابینا تفاوت معناداری وجود دارد. بین تجربیات و باورهای شخصی نسبت به کودکان ناشنوا و نابینا تفاوت معناداری وجود ندارد. تفاوت مشاهده شده بین میانگین نمرات دو گروه (مردان و زنان) در متغیرهایتجربیات و باورهای شخصی نسبت به کودکان ناشنوا و تجربیات و باورهای شخصی نسبت به کودکان نابینا معنی دار نبود.نتیجه گیری : طبق نتایج بدست آمده می توان گفت که نگرش معلمان به کودکان نابینا و ناشنوا در کشور افغانستان دروضعیت مطلوبی قرار ندارد و آگاهی معلمان نسبت به این کودکان کم است. ضمنا می توان از پرسشنامه جردن افروز درکشور افغانستان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.