بررسی نقش تعلل ورزی، خود تنظیم گری و باورهای فراشناختی در پیش بینی انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_563
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1134
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی، آموزش وپرورش خواف(فرهنگی)، ایران
آموزش و پرورش
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تعلل ورزی، خود تنظیم گری و باورهای فراشناختی در پیش بینی انگیزش پیشرفت تحصیلی دانشآموزان بود. روش : طرح این پژوهش، طرح مقطعی- توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهر قاسم آباد در سال تحصیلی 92-91 تشکیل دادند. آزمودنی های پژوهش شامل 302 نفر از دانش آموزان بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از بین مدارس این شهر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تعلل ورزی دانش اموزان (PASS)، مقیاس خود تنظیم گری، مقیاس باورهای فراشناختی و مقیاس انگیزش تحصیلی استفاد شد. در تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام استفاد شد. نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط مثبت و معنی داری بین باورهای فراشناختی، خود تنظیم گری و انگیزش پیشرفت وجود دارد (p< 0/01). یافته ها: نتایج نشان داد که ارتباط منفی بین تعلل ورزی و انگیزش پیشرفت وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد حدود 18 درصد واریانس مربوط به انگیزش پیشرفت توسط تعلل ورزی، خود تنظیم گری و باورهای فراشناختی تبیین میشود. ضریب تأثیر تعلل ورزی (B=0/367)، خود تنظیم گری (B=0/069) و باورهای فراشناختی (B=0/386) با توجه به آماره t نشان می دهند که میتوانند با اطمینان 99 درصد تغییرات مربوط به انگیزش پیشرفت را در دانش آموزان پیش بینی کنند. بنابراین تعلل ورزی، خودتنظیم گری و باورهای فراشناختی می توانند کلید مهم درک رفتارهای مختلف دانش آموزان، مانند عملکرد تحصیلی، افت تحصیلی و فرسودگی تحصیلی در دوران تحصیل آنها باشد و رابطهدانش آموزان با مدرسه خود و شوق و اشتیاق دانش آموزان را به ادامه تحصیل را تحت تأثیر قرار دهد.کلیدواژه ها
تعلل ورزی، خود تنظیم گری، باورهای فرا شناختی ، فرسودگی تحصیلی، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.