مولفه های برنامه درسی ریاضی مقطع ابتدایی از منظر جروم برونر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1338
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
استادیار روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران
چکیده
ریاضی یکی از چند درسی است که در باز کردن ذهن دانش آموز و آموزش چگونه اندیشیدن نقشدرجه اول را دارد . با توجه به این که امروزه علم باسرعت واقعا باورنکردنی در حال گسترش است این سوال پیش می آیدکه چگونه می توان از میان انبوه اطلاعات و دانش تولید شده مناسبترین، بیشترین و مورد نیازترین محتوا را انتخاب نمودهو آموزش داد؟ و چگونه می توان انتظار داشت یادگیرندگان بهترین بهره را از آن ببرند؟ امروزه ، دیگر نیازد به دانشآموزانی نیست که فط مخزن اطلاعاتی باشند که هیچ عملکردد در پی آن نیست . بلکه باید دانش آموزان امروزی بتوانندنیازهای خود را تشخیص دهند و از میان اطلاعاتشان ، داده ی درست را براد هدفشان انتخاب بکنند و آن ها را به کارببرند و بین معلومات و جهان واقعی ارتباط برقرار کنند . نظام هاد آموزشی جهان برای برطرف کردن معضلات موجود، بهدنبال تغییر و اصلاح روشها و ساست های پیشین خود هستند.در میان راه حل ها و پیشنهادات گسترده موجود، برنامهدرسی جروم برونر می تواند پاسخی برای رسیدن به هدف آموزش برتر باشد. به جای آن که مفاهیم را به صورت مستقیم بهدانش آموزان انتقال دهیم می توان تدبیرد اندیشید که دانش آموز خود به حل مسئله بپردازد ، در اختنار گذاشتن ابزار لازم،ایجاد شرایط مناسب و آموزش چگونگی حل مسئله ،لازمه این کار است .در این مقاله با توجه به دیدگاه های برونر، 14مولفه برای تدوین محتوا استخراج گردیده است . استفاده از برنامه درسی جروم برونر در تدوین محتوای کتاب های ریاضیبا توجه اینکه اهداف آموزش ریاضی نظام ما بیشتر به فرایند تفکر توجه دارد و برونر نیز از نظریه پردازان شناختی است کهبه تفکر و پژوهش اهمیت می دهد و اینکه برونر از نظریه پردازان دیسیپلین محوری است و علاوه بر توجه به موضوعاتدرسی و مواد آموزشی به روش های یاددهی- یادگیری نیز تاکید فراوان دارد لذا نظریات برونر در تدوین محتوا ، مورد نظر قرار گیرد.کلیدواژه ها
مولفه برنامه درسی ، ریاضی مطع ابتدایی ، جروم برونرمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.