جهت گیری مذهبی و سلامت روان در نوجوانان دبیرستانی شهر یزد 1393
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_472
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 826
نویسندگان
کارشناس ارشد روان سنجی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران-
دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
چکیده
نوجوانان و جوانان از سرمایه های ارزشمند هر جامعه به حساب می آیند و نیازمند حمایت آموزش و پرورش صحیحهستند. عدم توجه به بعد معنوی در دوره نوجوانی، طبق نظر نظریه پردازان و تحقیقات انجام شده مانع رشد و شکوفاییمی باشد. پیشگیری از بوجود آمدن چنین موردی که بی گمان هم سلامت و بهداشت روانی فرد را تخریب کرده و هم باعثفرو پاشی اجتماعی و زوال ارزشهای معنوی و دینی می شود از اهمیت به سزایی برخوردار است. مذهب یکی از موضوعاتیاست که بحث های فراوانی را در طول دهه های اخیر در بین روان شناسان دارای گرایشهای مختلف بوجود آورده است. عده ایاز روان شناسان مذهب را برای سلامت روان افراد مضر و غیر سودمند می دانستند، در مقابل عده ای نیز آن را ایمنکننده افراد در برابر بیماری های روانی عنوان کرده اند.هدف: هدف این پژوهش بررسی رابطه جهت گیری مذهبی (بیرونی و درونی) با سلامت روان در نوجوانان بود.روش و ابزار: به این منظور تعداد 140 نفر دانش آموز دختر و پسر با روش نمونه گیری خوشه ای از میان دانش آموزاندبیرستانی شهر یزد انتخاب گردید. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ(1972 و آزمون جهت گیری مذهبی الپورت (Extrinsic–intrinsic religious orientation) بود. یافته ها: نتایج نشان داد بین سلامت عمومی GHQ و جهت گیری مذهبی رابطه معنی داری وجود دارد. یافته ها نشان می دهند که هر چه سطح جهت گیری مذهبی افراد بیرونی تر میشود سلامت عمومی آنها بطور کلی کاهش می یابد.کلیدواژه ها
جهت گیری مذهبی، سلامت روان، نوجوانانمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.