بررسی تأثیر راهکارهای بومی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) در جهت کاهش فرهنگ فقر (مطالعه ی موردی: زنان سرپرست خانوار کمیته امداد امام خمینی (ره) لارستان فارس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس جلوداری

دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ایلام

اکبر جلوداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی موسسه آموزش عالی قشم

صالح جلوداری

دانشجوی کارشناسی حسابداری مالی، دانشگاه جامع علمی کاربردی لارستان

چکیده

این مقاله، بررسی راهکارهای بومی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) لارستان فارس جهت مبارزه و کاهش فرهنگ فقر حاکم بر زندگی این خانواده هاست. روش تحقیق پیمایشی و جامعه ی آماری 7923 نفر بوده که از بین آنان 150 نفر با استفاده از فرمول کوکران (n=Z2pq/d2) تعیین و به صورت خوشه ای چند مرحله ای پاسخگویان از بخش های لارستان به صورت تصادفی انتخاب گردیده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته (با قابلیت اعتماد R> 0/70) است و برای آزمون فرضیات از روش پیمایشی (آزمون های کای اسکوایر و تحلیل مسیر) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که راهکارهای بومی کمیته امداد لارستان مانند ایجاد مشاغل خانگی، برقراری بیمه های اجتماعی، برگزاری کلاسهای فرهنگی مذهبی، آموزش های فنی و حرفه ای، عضویت در گروه ها و شبکه های اجتماعی و ازدواج مجدد تأثیر مثبت و رابطه ای معنادار بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش و همچنین بر کاهش فرهنگ فقر دارند که از این راهکارها، راهکار مشاغل خانگی در سطح 0/01 بیشترین تأثیر در توانمندسازی زنان سرپرست خاوار و کاهش فرهنگ فقر را دارد.

کلیدواژه ها

فرهنگ فقر، زنان سرپرست خانوار، راهکارهای بومی، کمیته امداد امام خمینی (ره) لارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.