ارزیابی میزان آسیب پذیری زیرساخت های شهر جدید صدرا با رویکرد پدافند غیرعامل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری با رویکرد پدافند غیر عامل در معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: SAUD02_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1844
نویسندگان
دانشیار شهرسازی دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شیراز
چکیده
حیاتی بودن زیرساخت ها جهت تداوم سیستم شهری و حساسیت آن ها در مقابل بحران، برنامه ریزان و طراحان شهری راملزم به تأمین پدافند غیرعامل در شرایط پیش از بحران می سازد. در دستیابی به این هدف، معیارهای متعددی از جملهساختار فیزیکی، وضعیت مکانیابی، میزان ایمنی تأسیسات در برابر بحران و ... تأثیر گذارند. هدف اصلی این پژوهش، ارزیابیمیزان آسیب پذیری زیرساخت های (تأسیسات آب، برق، گاز، مخابرات) شهر صدرا با رویکرد پدافند غیرعامل در تحلیلیچندمعیاره و ارائه راهکارهایی جهت کاهش آسیب پذیری این زیرساخت ها در مواقع هجوم دشمن است. بدین منظور پژوهشحاضر ابتدا به بررسی چارچوب نظری و لزوم در نظرگیری پدافند غیرعامل برای زیرساخت های شهری با رویکردی تحلیلی –توصیفی پرداخته است؛ در ادامه جهت دستیابی به اهداف پژوهش عوامل تأثیرگذار بر زیرساخت های شهری جهت تأمینپدافند غیرعامل به عنوان متغیرهای ورودی و نتایج محتمل پس از بروز بحران به عنوان متغیرهای خروجی در نظر گرفته شدهاست. مقادیر کمی این متغیرها با استفاده از درجه مطلوبیت زیرساخت های شهر صدرا در میزان برخورداری از معیارها، بدستآمده است. در گام بعد، پس از تشکیل ساختار شبکه، با استفاده از مدل AHP و نظر کارشناسان مربوطه معیارهای ورودی وخروجی وزن دهی شده و سپس با استفاده از مدل DEA این ارزیابی صورت گرفته است. در پایان پژوهش با توجه به نتایجحاصله پیشنهاداتی جهت کاهش آسیب پذیری این زیر ساخت ها ارائه شده است.کلیدواژه ها
آسیب پذیری، زیرساخت شهری، پدافند غیرعامل، تحلیل پوششی داده ها، شهر جدید صدرامقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.