تاب آوری محله های مسکونی در برابر تغییرات اقلیمی و خرد اقلیمی با توجه به ضمیمه بومی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری با رویکرد پدافند غیر عامل در معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: SAUD02_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2266
نویسندگان
دانشجو دکترای شهرسازی
دانشجوی ارشد معماری
دانشجوی ارشد طراحی شهری
چکیده
شهر و اقلیم، دو سیستم انسان ساخت و طبیعی هستند که تأثیرگذاری تنگاتنگی بر یکدیگر دارند.نگاهی به تجربه توسعههای شهری جدید و محلات در ایران به عنوان یک سنت جدید در شهرسازی معاصر کشور گویای این مطلب است که دراین طرح ها، به طراحی اکولوژیکالی به عنوان یک جزء لاینفک طراحی و برنامه ریزی شهری توجه چندانی نشده است. ایندر حالی است که بافت های شهری تاریخی که ماندگاری خود را در یک دوره تاریخی تا به امروز حفظ نموده اند وپایداریخود را تا قبل از مداخلات مدرنیستی در آنها، به گونه ای کاملاً آشکارا جایگاه ارزشمند چنین مفهومی را در مقیاس هایمختلف پیش رو قرار می دهند. طراحی شهری همساز با اقلیم سعی در معرفی الگوهای کالبدی جهت طراحی شهری پایدار زیست محیطی دارد ، نوعی ازشهرسازی که امروز در بسیاری از جوامع علمی جهان مورد توجه است.این تحقیق در پی آن است که با توجه به کشف و تحلیل الگوهای اکولوژیکی در شهریزد در مقیاس محله به بازنگری وضعموجود و ارائه راهکارهای اکولوژیکی اقلیم گرم و خشک جهت نیل به محله پایدار، تا از این طریق بتوان ضمن ایجاد محیطمناسب و برقراری آسایش و صرفه جوئی در مصرف انرژی به طراحی شهری همساز با اقلیم دست یافت. در طراحی فضاهایشهری چنین بافت هایی در صورت استفاده از معیارهای اکولوژیکی زمینه پایداری زیست محیطی و به تبع آن پایداری هایاجتماعی و حضور شهروندان و ایجاد فعالیت های پویای شهری فراهم می گردد، اهمیت این مسأله با توجه به شرایط اقلیمیخاص حاکم بر منطقه دو چندان می شود.کلیدواژه ها
اقلیم ، طراحی شهری ، محله همساز با اقلیم، ضمینه گراییمقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.