مدیریت آلودگی پسماند سیالات حفاری در چاه های نفت و گاز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESEC01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یاحقی

دانشجوی ارشد مهندسی شیمی - HSE ، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده شهید تندگویان

نادر نبهانی

استادیار و عضو هیات علمی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعت نفت

زهرا احمدی

دانشجوی ارشد مهندسی شیمی - HSE ، دانشگاه صنعت نفت، دانشکده شهید تندگویان

چکیده

توسعه صنایع نفت و گاز و اثرات نامطلوب آنها بر روی طبیعت، محیط بانان را بر آن داشت که قوانین محکمی را به منظورحمایت و حفاظت از محیط زیست در سطح ملی و بین المللی وضع نمایند. در صنعت حفاری که یکی از صنایع مهم بالادستینفت و گاز است، کنترل آلودگی سیال های حفاری و کنده های حاصله اهمیت دارد. در حین عملیات حفاری از اکتشاف گرفتهتا تولید نفت، پسماندهای گوناگونی تولید می شوند که هر یک به گونه ای برای محیط زیست انسانی، گیاهی و جانوری خطرمحسوب می شوند. این پسماندها را می توان به گونه ای کلی آب تولید شده، پسماندهای حفاری و پسماندهای مرتبط با آن،تقسیم بندی نمود. بطور معمول، آب تولید شده حدود 98% از کل جریان پسماندها را شامل می شود. در حالیکه سیالاتحفاری و کنده های آن 2% باقیمانده را تشکیل می دهند [ Veil, J.A., C.J. Burke, Moses, D.O., 1996] . در این مقاله سعیشده است روش هایی جهت جداسازی سیالات حفاری از کنده ها و همچنین نفت و گازوئیلی که ممکن است بر سطح کنده هاباشد مطرح شود. هم چنین روش هایی جهت تولید کمتر کنده های حفاری و نیز چگونگی روش هایی که در نهایت بتوان ازشر این کنده ها رهایی یافت را مطرح می کنیم.

کلیدواژه ها

گل حفاری، مدیریت پسماند، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.