بررسی تأثیر زمان حمل بتن توسط کامیون های حمل بتن آماده بر ویزگی های بتن دارای نانوذرات سیلیس (مطالعه موردی شهر تهران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین سمینار ملی کاربرد فناوری نانو در صنعت بتن (افق ها و چالش ها)
  • کد COI اختصاصی: FNSANCI01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام حسینی

سرپرست مجموعه آزمایشگاهای بتن و مصالح ساختمانی، موسسه آموزش عالی علاء الدوله سمنانی

منوچهر وزیری

استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

آرش پژوم

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

چکیده

در پروژه های عمرانی سعی بر این است که یک کارخانه تولید بتن در محل ایجاد نمایند، اما در بیشتر پروژه ها به سبب نبود فضای کافی امکان جنین اقدامی وجود نخواهد داشت. لذا به منظور تأمین بتن با کیفیت، به کارخانه های بتن آماده در خارج از محل پروژه مراجعه می گردد. در همین رابطه نکته قابل توجه، فاصله کارخانه تولید بتن آماده از محل پروژه است. با توجه به بررسی های انجام شده، افزایش زمان حمل بتن آماده سبب تغییرات اساسی در کیفیت بتن تولیدی می گردد. این موضوع بخصوص در مناطق شهری نظیر تهران اهمیتی دوچندان می یابد. چرا که موضوع ترافیک شهری و گاه توقف های طولانی کامیون ها، زمان حمل را بشدت افزایش می دهند. از آنجا که در آینده ای نه چندان دور امکان بکارگیری نانوذرات با عملکرد بالا نظیر نانوسیلیس در ساخت بتن های آماده ی با دوام وجود دارد، در این پژوهش به بررسی ویژگی های مکانیکی و دوامی بتن های آماده ساخته شده با و بدون نانوسیلیس طی زمان های مختلف حمل پرداخته شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، با افزایش زمان حمل افت اسلامپ بتن دارای نانوسیلیس شدیدتر از بتن معمولی بوده است. البته افزایش زمان حمل تا 1/5 ساعت سبب بهبود مقاومت های مکانیکی هر دو نوع بتن گردیده اما مقاومت الکتریکی ابتدا افزایش و سپس کاهش یافته است. همچنین بازگردانی اسلامپ در زمان بتن ریزی (محل پروژه) تأثیر به سزایی بر بهبود ویزگی های مکانیکی و دوام بتن های آماده داشته که این موضوع برای مقاومت الکتریکی به مراتب بارزتر بوده است.

کلیدواژه ها

بتن آماده، نانوسیلیس، زمان حمل، تأخیر، بازگردانی اسلامپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.