نقش نظام های آموزشی و برنامه های درسی در تکوین هویت ملی در عرصه جهانی شدن
محل انتشار: همایش ملی مدیریت و آموزش
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,252
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MANAGMA01_104
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
جهانی شدن به عنوان فرایند گریز ناپذیر قرن معاصر، به معنای رهسپاری تمامی جوامع بشری به سویگستره ای وحدت یافته است که در آن همه چیز در چشم اندازی فراگیر و فراملی نگریسته می شود . در اینمیان نظام آموزشی به عنوان یکی از مهمترین ارکان جامعه باید متناسب با تحولات عصر پیچیده امروز بهاصلاحات اساسی در ساختار و محتوا بپردازد. به مخاطره افتادن هویت ملی و بومی و ارزش های ملی و میهنیاز یک طرف و لزوم برقراری ارتباطات فرهنگی و شناخت سایر فرهنگ ها از طرف دیگر ، جهانی شد ن را بهعنوان فرصتی بی نظیر یا چالشی سخت پیش روی برنامه ریزان آموزشی قرار داده است. یکی از این چالشهادر حوزه ی فرهنگ، خارج شدن هویت و فرهنگ از حالت ملی و قرار گرفتن آن در بستر جهانی است . علاوهبر آن توسعه ی روز افزون ابزارهای نوین ارتباطی فرهنگ ملی کشورها را با تغییر مواجه کرده و در بسیاری ازجوامع موجبات در هم ریختن مرزهای فرهنگی و ادغام و هضم فرهنگهای ضعیف را در درون فرهنگ فراگیر ومسلط فراهم آورده است. به همین دلیل حفظ و نگهداری هویت ملی به یکی از مشغولیت های ذهنی و عملیسیاستگذاران و برنامه ریزان نظامهای آموزشی و فرهنگ ساز تبدیل شده است. بر این اساس، مقاله حاضر بهتبیین فرصتها و تهدیدهای این پدیده بر هویت ملی پرداخته و از طرف دیگر نقش برنامه های درسی را بهعنوان درونداد نظام آموزشی، در تکوین هویت ملی روشن نموده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه همتی
کارشناس ارشد رشته مدیریت آموزشی دانشگاه الزهرا(س) تهران،و کارشناس آموزش خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان ملایر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :